Stela Botez, despre fata cu cobza, iubire și folclor

Stela Botez, alias Fata cu cobza, este o artistă care tinde să experimenteze și să-și dezvolte aptitudinile dobândite în câteva aspecte ale artei. Este cunoscută publicului român drept o promotoare a cântecului folcloric interpretat la cobză și a iei românești, dar puțini știu că Stela Botez este pasionată de actorie, etnografie, scris și broderie manuală. Dragostea pentru scris a determinat-o să editeze o carte despre oamenii din sudul Basarabiei. În cartea „Fata cu cobza” persistă dragostea de Patrie și sentimentul care provoacă fluturi în stomac.

Născută în satul Pleșeni din raionul Cantemir, Stela Botez a copilărit în Ținutul Codrii Tigheciului, subzonă folclorică pe care a studiat-o la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău (AMTAP) și a readus-o în etnoromanul „Fata cu cobza”. Despre carte, tradiții și iubire, ne povestește Stela într-un interviu oferit pentru GAZETA de Chișinău.

Întregul interviu poate fi citit aici.

Mulțumesc Natalia Munteanu pentru plăcuta discuție și materialul media gustos!

Dacă îți place ceea ce fac, susține-mă!

become_a_patron_button

One comment on “Stela Botez, despre fata cu cobza, iubire și folclor

  1. Foarte frumoase cuvinte,şi prin tot ceea ce faci cu multă muncă,multă staruință eşti un model pentru fiecare din noi care urmăreşte activitatea Ta,iubeşte şi prețuieşte tot ce creezi Tu frumos,plăcut şi admirabil! Superbă fotografie! :::
    “Tu eşti ființa ce ne redai speranța de a trăi frumos” : ; “Prin Artă prin Cântec Tu ne oferi zâmbet,dragoste şi multă voie bună”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.