5 remedii populare pentru o imunitate puternică

Cu siguranță cunoașteți din multiplele surse media, cărți și site-uri medicinale, despre sănătate, că organismul nostru este cel mai bun medic. Un organism sănătos și imun luptă cu bacteriile care provoacă diverse boli, deci, trebuie să avem grijă să ne întărim imunitatea pentru ca aceasta să ne fie scut de apărare.

IMG (45 of 105)

Este adevărat că medicina tradițională a evoluat, dar medicamentele au fost fabricate pentru a lecui, nu pentru a preveni o boală. Ca să nu ne îmbolnăvim trebuie să ne păstrăm sănătatea. Regulat! Remediile populare, chiar dacă unii dintre noi nu vor să recunoască, sunt cele mai eficiente, dar subliniez, pentru a preveni, ci nu pentru a lecui! Propun 5 remedii de intărire a imunității în orice anotimp.

I. Ceaiuri naturale din 2 în 2 ore. Măcar o zi din lună beți din 2 în 2 ore ceai din diverse ierburi naturiste de casă (romaniță, tei, măcieș, merisoare, mentă, melisa, coada șoricelului, salvie, sunătoare, cimbru, ghimbir, afine, zmeură, coacăză, cireș, căpșună, stejar, arțar, lavandă, iasomie, nuc, urzică). Dacă nu aveți plantele în starea lor proaspătă sau urcată, atunci puteți folosi siropurile concentrate pe care le puteți cumpăra de la țară de la bătrânii specializați sau din farmacii.

IMG (42 of 105)

II. Alimentația sănătoasă și bogată în vitamine, proteine, minerale, nutrienți, grăsimi  și glucide. Căutați să cumpărați totul de la țară sau dacă aveți o bucată de pământ nu vă leneviți să creșteți acolo legume și fructe bio. Că doar nu veți planta hectare de roșii, ci doar câțiva curpeni pentru familia voastră. Alimentația este importantă pentru că organismul nostru este un amalgam de celule care trebuie hrănite corespunzător pentru a se regenera, or celulele moarte înseamnă boală. Și fără excese! Totul ce este în exces, dăunează!

IMG (21 of 105)

III. Hidratarea cu apă este foarte importantă pentru a funcționa normal! Apa se bea pe parcursul zilei treptat în măsuri dozate, ci nu 2 litri odată! În primul rând dimineața beți 2 pahare cu apă pe stomacul gol, primul pentru a spăla flora stomacului și intestinelor, și al doilea pentru a hidrata creierașul și pentru a ne trezi. Apoi, beți un pahar cu apă cu 30 minute înainte de masă și tot cu 30 minute după masă. Seara înainte de culcare beți apă după necesitate, iar dacă pe timpul nopții vă treziți de sete, e normal să beți apă pentru că organismul cere. Beți apă oricând vi-e sete, nu vă insetați intenționat pentru că vă deshidratați! Țara noastră e plină de izvoare cu apă bună, nu vă leneviți să mergeți la izvor dacă aveți unul prin preajmă!

IMG (39 of 105)

IV. Dormiți bine căci imunitatea scade și din cauza lipsei regimului de somn. Dacă aveți un job solicitant și sunteți nevoiți să nu dormiți acele 8 ore necesare, atunci recuperați orele de somn în zilele mai puțin aglomerate, în zilele de weekend spre exemplu. Mergeți la țară sau la munte cât de des posibil și veți observa că acolo somnul este cel mai calitativ.

IMG (24 of 105)

V. Faceți sport afară, în aer liber în parcuri și în păduri, pe imaș și terenuri sportive cu iarbă naturală, căci așa veți avea conexiunea energetică cu pământul și soarele.

IMG (33 of 105)

Imaginați-vă că lanul cu maci este pământul nostru cu oamenii, iar această fată veselă îmbrăcată în alb este Imunitatea 🙂

Foto de Alex Morgoci

Dacă îți place ceea ce fac, susține-mă!

become_a_patron_button

One comment on “5 remedii populare pentru o imunitate puternică

  1. Un articol foarte bun şi plăcut în asemenea timp complicat de pandemia covit şi nu numai,cae a dat peste cap întreaga pkanetă. Minunate fotografii!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.