În 30 octombrie 2014 am lansat piesa și videoclipul Vinișor, un cântec folcloric din zona Basarabiei, un cântec ce am ținut neapărat să-l interpretez cu acompaniament propriu la cobză.
Acest tip de cântece nu este foarte răspândit în timpurile de acum. Stilul de interpretare a lui Barbu Lăutaru Cobzarul a fost dat uitării odată cu apariția tarafului instrumental folcloric, apoi apariția orchestrei de muzică populară. Eu am fost instruită de către profesorul Victor Botnaru, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, să cânt la cobză și voce, acest stil fiind unul cu totul și cu totul autentic și original. M-am îndrăgostit de cobză și îmi place cum sună vocea acompaniată doar de cobză, de aceea, eu abordez din plin acest stil de interpretare a folclorului autentic românesc.
Acum am realizat împreună cu Liviu Parfeni și Andrei Țurcan un videoclip pentru cântecul ”Vinișor” pentru că îmi doresc să dau viață proaspătă cobzei vechi românești, vreu ca publicul să asculte folclorul de altădată și să-l îndrăgească. Consider că orice ”vechitură” poate deveni un nou trend dacă este combinată cu modernul și dacă este adusă corect în vizorul lumii. ”Vinișor” este un produs muzical vechi, dar în același timp cel mai nou în muzica populară românească.
Vinul este cartea de vizită a Republicii Moldova oriunde în lumea asta. Toți spun cu certitudine cât de bun este și cât de variat ca și soiuri. Iar eu, venită din sudul Basarabiei, de acolo unde Strugurele e mai dulce pentru că soarele strălucește mai tare, mă mândresc și mai mult de licoarea tradițională. În cinstea acestei băuturi deosebite, am realizat cântecul și videoclipul “Vinișor”.
Vinișor, nu tremura
Că te-oi bea, nu te-oi mânca
N-am venit să beau paharul,
D-am venit să-mi iau amarul
N-am venit să beau, să beau,
D-am venit să mă mai iau
Vinișorul maramziu
Cules toamna pe târziu
Din via de pe costișă
Țepenește-te, mătușă
Sus de mână, sus de cot
Ca să ducă-n gură tot
Bea-l, hurducă-l să se ducă
C-am trimis să mai aducă.
Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:
Adorabil♡☆!