Stela Botez -Bade, când te-ai însura (official video/versuri)

Cântecul ,,Bade, când te-ai însura,, este preluat din repertoriul ansamblului Țărăncuța de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, condus de profesorul Victor Botnaru. Este unul din cele mai cunoscute cântece de către publicul larg, iar atunci când îl cânt pe scenă, lumea cântă împreună cu mine.

Textul și melodia sunt folclorice, iar eu interpreteaz cântecul trecându-l prin personalitatea mea, prin struna sufletului și îl adaptez proiectului #fatacucobza. Videoclipul este format dintr-un colaj de imagini diverse cu fata cu cobza de la emisiuni televizate, concerte și evenimente. Este montat amatoricește cu propriile-mi puteri, de aceea iertată să-mi fie prima încercare de a închega un videoclip din colaje de imagini video.

18278996_1697625593866572_3510502628446350241_oVersurile cântecului sunt de o sensibilitate aparte și asta se simte în subtext. Probabil că fiecare mândruță iubește un bade atât de tare și curat, încât chiar și după despărțire mai ține la el. Faptul că badea între timp a căutat altă iubire și se însoară, nu o încurcă pe mândra să se mai gândească la trecutul lor. Atunci când sufletul este pustiit, îl hrănim cu amintiri, fie ele frumoase sau dureroase. Să iubești înseamnă să simți bucurie pentru fericirea persoanei iubite, chiar dacă această persoană este fericită lângă altcineva…

În zbor. Și gândurile noastre tot zboară spre destinațiile proprii, spre oamenii din sufletele noastre, spre nicăieri uneori. Cert este că toate gândurile noastre ne reprezintă personalitatea, dorințele și regretele. Se zice că atunci când te gândești la un om, acesta simte și își amintește de tine oricare ar fi circumstanțele. Se mai întâmplă să întâlnim întâmplător oamenii la care ne-am gândit recent. De fapt, aceste întâlniri sunt deloc întâmplătoare, noi le-am atras prin gândurile care au zburat de la noi spre o destinație, fie aceasta orișicare. Hai să zburăm oricum!

Bade, când te-ai însura, măi (bis)
Bade, când te-ai însura
Să mă chemi la nunta ta, măi

Să mă pui o drușculiță (bis)
Să mă pui o drușculiță
Că ți-am fost și eu drăguță

Să mă iei la tine-acasă (bis)
Să mă iei la tine-acasă
Ți-aș fi fost și eu mireasă

Păsărică pe sub nori, măi (bis)
Ia-mă și pe mine-n zbor
Și mă du unde mi-i dor, măi
Să văd badea cum trăiește
Și cu cine se iubește,
Păsărică pe sub nori
Ia-mă și pe mine-n zbor, măi
Să văd badea cum trăiește
Și cu cine se iubește.

18238741_1697625513866580_8600449334262175562_o

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “Stela Botez -Bade, când te-ai însura (official video/versuri)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.