Red May Lips…

Red My Lips este campania socială care se organizează la nivel mondial anual, în luna aprilie, cu scopul de a sensibiliza, sprijini și solidariza societatea cu victimele violenței sexuale și violenței domestice.

Violența sexuală nu este cauzată de vestimentație, machiaj aprins, ci este cauzată de decizia unei persoane de a abuza fizic și psihologic pe altcineva.

B80P2481

42% dintre bărbații din Republica Moldova consideră că, în cazul în care o femeie este violată, ea a cauzat această situație.

34% dintre bărbații din Republica Moldova consideră că, în cazul în care victima are un comportament ușuratic sau are o reputație proastă, atunci actul sexual fără acordul ei nu trebuie considerat a fi viol.

50% dintre atacurile sexuale sunt comise împotriva fetelor cu vârsta mai mică de 16 ani.

B80P2477Fiecare a 3-a femeie a suferit de violență fizică sau / și sexuală din partea partenerului ei intim. Pe când NU înseamnă NU! Tocmai din aceste motive, campania  #RedMyLips se concentrează în jurul problemelor legate de consimțământ. Pe parcursul lunii aprilie, în spațiul online vor apărea poze cu femei și bărbați îmbrăcați cu ruj roșu pe buze. În acest context, susțin și eu această campanie și optez pentru pace și bună conviețuire. Personal, folosesc cel mai des rujul roșu, mai ales la costumul popular!

B80P2460B80P2496B80P2498

Foto de iStudio.md

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “Red May Lips…

  1. Un articol cu subiect aparte si trist de ceea ce se întâmplă si cum gândeste partea masculina,fotografii foarte frumoase!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.