Premiul 1 la ,,Crizantema de Argint,,

În perioada 21 – 23 februarie 2019, în incinta Filarmonicii Naționale ,,Serghei Lunchevici,, din Chișinău, s-a desfășurat concursul de romanță ,,Crizantema de Argint,, ediția XXIII. Preselecția fiind cu o lună înainte, am avut timp să mă pregătesc pentru o prestație reușită.

Da, se pare că v-ați dat bine seama că eu am participat la acest eveniment în calitate de concurentă la secțiunea Interpretare. În pofida faptului că mi-am zis încă din 2014 că nu mai merg la nici un concurs și îmi caut despre repertoriul și activitatea artistică, totuși, m-am lăsat convinsă de doamna romanței de la noi, Silvia Goncear, care mi-a zis că ar fi păcat să nu cânt romanța și acasă, deci să încep cu concursul.

selfpReamintesc, sunt laureată a încă 2 concursuri de romanță din România și am luat în 2014 premiul 2 la Baia Mare și Trofeul în Zlatna. De atunci nu am mai cântat niciodată romanțe, dar le-am tot ascultat pentru că îmi place acest gen de cântec. Am decis că merită de depus un pic de efort pentru încă un concurs, chiar dacă fiind foarte ocupată cu toate activitățile mele zilnice, mi-ar fi fost mai greu, totuși am izbutit.

sdrLa concurs juriul mi-a ales, în urma preselecției, romanțele ,,Părinții mei,, pe versuri de Lora Plotnic și muzică de Constantin Bardan și ,,Dragoste, buruiană rea,, pe versuri de Vasile Vasilache și muzică de Cristian Cristodulo. Ca și vestimentație am optat pentru o rochie retro din perioada interbelică, cusută de Victoria Țurcanu, pentru că atunci romanțele au fost scrise și cântate atât în casele țăranilor români, cât și în cârciumele de la oraș. Ca și accesorii am purtat pantofi negri cu toc de 10 cm, mănuși negre și lungi de mătase și o floare cu plasă așezată cochet pe cap și peste frunte. Mi-am dorit să mă traspun în perioada de glorie a romanței și m-am deosebit dintre toate celelalte concurente care au îmbrăcat rochii pompoase de gală cu paiete și stofe de tot soiul. Or eu mereu am căutat să fiu altfel decât cei din jurul meu. Am cântat cum am simțit, așa cum o fac de câțiva ani și m-am învrednicit de Premiul 1 al concursului, cel care ar trebui să-mi deschidă ușile către alte scene și spectacole de romanță de la Chișinău. În speranța că așa va fi, totodată am înțeles că trebuie să fac un proiect concret în acest domeniu și să valorific mai mult genul de romanță, pentru că merită.

Mulțumesc organizatorilor Leonid Gorceag și Gabi pentru grijă, juriului pentru încredere și doamnei Silvia Goncear pentru provocarea de a participa. Am avut emoții, iar să le depășesc, m-a ajutat maestrul dirijor Petre Neamțu și minunata Orchestra de Muzică Populară „Folclor” .
selfpFB_IMG_1550958538550cofselfpselfpcof

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “Premiul 1 la ,,Crizantema de Argint,,

  1. Un premiu prestigios bine meritat pentru munca frumoasă,ambiția,stăruința pe care tu o dedici fiecărui proiect din tot sufletul si multă pasiune în tot ceea ce faci,mă bucur pentru tine…Bravo! Fotografii pline de frumos iar tu încăntătoare,minunată♡!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.