Dragostea este cel mai cântat sentiment, iar muzica o poate reflecta în diferite moduri sensibile, astfel încât oamenii se regăsesc, căci arta e creată din trăirile omenești. Strămoșii noștri și-au cântat of-urile, iar folclorul este bogat în cântece de dragoste. “Te duci, bade, l-altă fată” este unul dintre acestea.
Interpretat doar cu voce și cobză, cântecul folcloric “Te duci, bade, l-altă fată” face parte din proiectul Fata cu cobza și este lansat în luna dragostei cu un videoclip ce ilustrează subiectul trist al cântecului, prin culorile sumbre, mișcarea slow motion a imaginilor, jocul eroinei. Povestea cântecului este despre o fată bogată, dar nu prea frumoasă care este părăsită de babea-l ei pentru o altă fată, mai frumoasă probabil. Fata își exprimă durerea zicând că nu are noroc în dragoste, ceea ce îi condiționează singurătatea și statutul de fată mare nemăritată.
Videoclipul piesei a fost filmat de către iStudio.md într-o zi mohorâtă de toamnă târzie, pe un câmp din centrul Moldovei și la Restaurantul Rustic La Bădiș. Mulțumiri adresez domnului Grigore Țapeș pentru lucrul în studioul de înregistrări și lui Petru Gașpar pentru imagine. Sper să vă placă, vizionare plăcută!
Te duci, bade, l-altă fată
Foaie verde foaie lată / Te duci bade, l-altă fată / Eu dacă m-oi mărita / Te-oi chema la nunta mea
Știi Ioane, când în casă / Tu băteai cu pumnu-n masă / Tu băteai cu pumnu-n masă / Și spuneai că nu-s frumoasă
Frumusețe n-ai văzut / De bogată m-ai avut măi / Îți era numai de zestre / Când umblai pe la ferestre
Cine n-are noroc, n-are / Să moară de fată mare / Că eu noroc n-am avut / nu-l știu și nu l-am văzut / Norocul când s-o-mpărțit / Pe mine nu m-a găsit măi / De durere și necaz / Fată mare am rămas măi
Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă: