Impresionata de accesoriile din piele de peste marca Shadi

 

Este deja pe piață și în lumea modei, iar materia primă din care produce accesoriile originale este pielea de pește. Pantofi, centuri, portmonee, clutch-uri, genți, huse pentru telefon, huse pentru chei, etc, Brandul Shadi vine să revoluționeze stilul oamenilor care își doresc să fie unici și originali. Chiar dacă uimește prin produsele sale, Andrei Lungu, omul din spatele Shadi, ma asigură că pielea de pește poate arăta superb fiind purtată de-a lungul timpului. Eu am aflat povestea produselor excusive și cred că aceste produse din piele de pește, merită toată aprecierea voastra. Lectură plăcută și curiozitate satisfăcută!

Stela Botez: Cum v-a venit ideea de a începe o astfel de activitate cu produse din piele de pește?
Shadi: Mai întâi de toate, o să remarc faptul că nu este o activitate pe care eu mi-am planificat-o din timp sau pe care aș fi gândit-o, nu este ceva ce vine etapizat, pas cu pas . Ideile deosebite vin întotdeauna spontan. M-am gândit asupra la ce aș putea face să fie trainic si durabil în timp. Ținând cont de faptul cum funcționează marketingul în industria ușoară, am ajuns la concluzia că eu am nevoie de un produs care să fie valoros, să fie transmis din tată în fiu și să uimească prin unicitatea sa.

Stela Botez: Cum reacționează oamenii atunci când le povestiți despre produsele din piele de somon?
Shadi: Vin des oameni cu o vastă experiență de viață, care au călătorit mult și multe au văzut, și atunci când le vorbesc, văd pe fața lor uimire. Am avut o situație când a venit la mine un bărbat din alta regiune a țării, doar ca să miroase pielea de pește și să se convingă de faptul ca nu este un fals la mijloc, sau un fel de imitație.

Stela Botez: Este ciudat să aflu că peștele poate fi folosit la confecționarea accesoriilor. Cu ce tipuri de piele lucrați?
Shadi: Folosim piele de somon și nisetru. Există meșteri ( în China) care lucrează cu piele de Carp, dar Somonul și Nisetrul sunt pești nobili care abitează în râurile muntoase, care au o factură deosebită a pielii. Crapul este ceva mai simplu cu pielea mai slab pronunțată și în această ordine de idei, prefărăm să lucrăm doar cu cea mai bună piele de pește.

img_4747

Stela Botez: Peștii pielea cărora se prelucrează pentru produsele Shadi sunt prinși special acestui scop?
Shadi: Pentru a obține pielea de pește, noi nu omorâm intenționat nici un peste. Materia primă este de fapt un tip de “gunoi” pentru că fabricile de prelucrare a cărnii de pește, obișnuiesc să arunce pielea. Acum însă, aceasta nu mai este aruncată, ci preluată și prelucrată pentru a fi pusă în producție. Așadar, oamenii care iubesc animalele și natura, nu ar trebui să-și facă griji la acest capitol.

Stela Botez: Unde găsiți pielea, de unde faceți rost de ea ca și materie primă pentru accesoriile pe care le comercializați?
Shadi: Pieile sunt fabricate de către o linie de producere care se axează pe volumuri mici, limitate cantitativ, în Munții Ingușetiei, acolo unde există tehnologul Ahmed Shadiev, care a elaborat această tehnologie de prelucrare a pieii de pește. Domnul Shadiev este unicul om în lume care a reusit o perfomanță în acest sens. Producătorii oferă o garanție de 7 ani la acest tip de piele, ceea ce ne permite și nouă să oferim o garanție de durată la produsele noastre. Intenționat produsele din piele de peste nu sunt produse în masă, umărindu-se scopul, ca cumparatorii noștri să dețină produse cu adevărat unice.

Stela Botez: Cum se comportă în timp produsele din piele de pește, cât de trainică este aceasta?
Shadi: Pielea de peste este de 2 ori mai subțire decât pielea de mamifere, dar aici a lucrat însăși natura. La pești mediul extern este acvatic și presiunea exercitată pe piele este mai mare decât la mamifere, unde mediul extern este aerul și ca urmare, pielea de peste este compusă din fibre care au o lungime de 3,5 ori mai mare decât cea de la mamifere și este mult mai rezistentă la rupere.

img_4791

Stela Botez: În ce sezon al anului pot fi purtați pantofii Shadi?
Shadi: Încercăm să privim lucrurile larg la acest capitol, dar la moment avem o colecție de pantofi tip oxford, care se vor potrivi excelent la un costum clasic pentru orice ceremonie. În Italia am avut ocazia să inițiem o discuție cu privire la o ediție limitată de adidași. Avem deja și primele mostre.

Stela Botez: Cine este cumpărătorul Shadi?
Shadi: Din tot ceea ce v-am povestit până acuma v-ar duce cu gândul la faptul că cumpărătorul nostru ar trebui să fie unul foarte bogat și produsele exagerat de scumpe, dar intenția mea este totuși să aduc aceste produse la nivelul mass market-ului premium class, pentru că vreau ca produsele noastre să fie accesibile pentru oamenii cu venituri medii. Pielea de pește face parte din categoria de piele exotică și poate fi comparată la preț cu pielea de șarpe, strut, crocodil.

Stela Botez: Vindeți și peste hotare? În ce țări deja se poartă accesoriile Shadi?
Shadi: Noi avem și vânzări peste hotare, chiar dacă mi-aș dori totuși să vindem mai mult la nivel Național. Suntem prezenți peste tot în lume, aproape în toate țările. Promovarea produselor noastre se face pe mai multe platforme comerciale internaționale, unele populare în zona arabă, altele ce cuprind SUA și Canada, o parte din produse sunt destinate exclusiv Europei, există și zona CSI, deci noi suntem peste tot. O atenție deosebită acordăm pieții Românești, este o țară unde personal mă simt cel mai bine și dacă reușim să ajungem acolo, voi considera că am făcut o realizare cu adevărat.

img_4827

Stela Botez: Care dintre produsele Shadi se vând mai bine?
Shadi: Totul depinde de persoana care vizualizează aceste produse. Drept cadou sunt potrivite portmoneele pentru doamne și centurile pentru bărbați. Dacă vine un mire sau un nănaș care vrea să fie deosebit la cel mai frumos eveniment din viața sa, atunci pantofii noștri sunt perfecți fiind asortați cu o centură în set.

Stela Botez: Fiecare produs procurat este ambalat frumos în cutii de lemn. De ce ați ales o astfel de împachetare ?
Shadi: Un produs exclusivist trebuie să aibă și o ambalare mai deosebită. Cutiile noastre în care împachetăm și considerăm că sunt potrivite și pentru păstrarea produselor, sunt din lemn de mesteacăn natural. Prima impresie întotdeauna contează și atunci când mergem cu un cadou într-un astfel de ambalaj, este foarte plăcut și conferă produsului o tentă elitară deosebită.

Stela Botez: Cu cine colaborați pentru designul modelelor încălțămintei, centurilor, portmoneelor, huselor etc?
Shadi: Eu nu sunt designer, eu sunt persoana ce comercializează aceste produse. Eu studiez piața, merg la expoziții specializate pentru a mă informa despre tendințele existente în diferite zone. Pentru producerea pantofilor, portmoneelor și centurilor, am colaborat cu ateliere din Spania. Apoi am identificat un alt producător puternic în Italia și acolo am făcut încălțămintea casual și centuri. Fiind un iubitor al locului unde m-am născut și trăiesc, am decis că produsele autohtone vor fi la fel de cotate și îndrăgite de cumpărătorii de acasă. Cele mai noi produse sunt realizate acasă și sunt foarte satisfăcut de calitatea lor. Vreau să lucrez cât mai mult cu producătorii și meșterii autohtoni.

47687840_1956287527788962_8900449302887792640_o

Stela Botez: Ce gamă de culori folosiți pentru produsele Shadi?
Shadi: Optez pentru culorile clasice de negru, cafeniu, albastru pentru bărbați și în nuanțe mai calde pentru femei. Mie îmi plac și culorile mai îndrăznețe precum coral, roșu, galben metalic.

Stela Botez: În afara magazinelor online, unde putem veni să vedem și să procurăm aceste produse din piele de pește?
Shadi: Avem o vitrină unde sunt expuse produsele într-un magazin din Chișinău pe bl. Negruzzi 2/4, Grand Hall etajul 2. Putem face livrare la domiciliu în cazul procurării accesoriilor. Oamenii pot vedea produsele pe pagina de facebook, apoi le pot proba la noi, putem discuta detalii despre orice îi interesează pe cumpărători și suntem deschiși către colaborare. Vă stăm oricând la dispoziție la numarul de telefon: +373 6945-00-00

Stela Botez: Unde tindeți să duceți nivelul activității dumneavoastră?
Shadi: Dacă o să spun un punct unde vreau să ajung, ajungând acolo o să spun că vreau și mai mult. O bună cunoștință de-a mea a formulat conceptul scopului și a tendințelor printr-un citat: „Țintește spre lună. Chiar dacă nu reușești, măcar vei fi printre stele”. Dacă e să vorbim mai “pământește”, ne dorim să vedem cât mai multe chipuri mulțumite, clienți satisfăcuți și asta va aduce prosperitate și pentru noi.

brelocshadiarticol

 

Stela Botez: Cum ați putea defini Shadi?
Shadi: Shadi- este ceva cu adevărat autentic, și produsele noastre vă vor deveni prieteni pe parcursul întregii vieți .

Fotografii de Irina Iurciuc

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

2 comments on “Impresionata de accesoriile din piele de peste marca Shadi

  1. Pingback: SHADI s-a mutat într-un nou magazin | Stela Botez

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.