Pe drumul perfecțiunii 2018

Acest articol este despre anul 2018 și însemnătatea lui pentru cariera mea și pentru mine personal. Bine, mai mult prefer să vorbesc despre realizările artistice decât despre viața mea personală, de aceea, o să fac o retrospectivă a ceea ce am reușit să fac în 2018 și ceea ce urmează să fie amânat pentru 2019. Or au fost și proiecte noi ce au intervenit pe neplanificate, de aceea, am avut și lucruri neterminate, dar planificate. Și așa cum eu sunt o fire pozitivă, nu anulez nimic, nu mă indispun pentru ceea ce nu am reușit, ci din contră, considerând că așa a trebuit să se întâmple, amân pentru mai târziu acel obiectiv propus. 

Așadar, anul 2018 pentru cariera mea a fost unul foarte bun, cu foarte multe activități, foarte multe nopți nedormite, mulți oameni întâlniți, multă agitație și succes împletit cu dezamăgiri, fericire împletită cu lacrimi, zâmbete împletite cu frici etc. Și în plan personal a fost la fel de agitat, dar despre dragoste nu e cazul să scriu acum. Iată despre dragostea celor din jur, o să mă laud că am avut-o din plin. Am și uitat când ultima dată am simțit ura cuiva sau invidia cuiva la adresa mea, sau cel puțin acestea au fost îmbrăcate cu mult joc actoricesc într-o haină prietenească. Dar asta prea puțin contează atâta timp cât deja la vârsta mea, am învățat să aleg oamenii pe care îi las să vină la mine. În general anul 2018 a fost un an foarte agitat din toate punctele de vedere, dar foarte bun în același timp pentru că am impresia că au reușit să obțină ceva, doar acei oameni, care au lucrat foarte mult, au făcut mai multe lucruri odată și tot ceva au reușit și sunt fericiți.

În 2018 am lansat mai multe cântece precum: ,,De s-ar face dealul șes,, ,,Dragostea-i ca mierea dulce,, și ,,Mută-ți bade, cărarea,, de pe mult visatul album cu Orchestra Lăutarii la care lucrez deja de 4 ani și am sperat mult că îl voi lansa în 2018, dar nu a fost să fie. Am doinit ,,Colo jos între hotare,, care, spre mirarea mea, a prins la public mai bine decât m-am așteptat, se pare că oamenii sunt atrași de lucrurile sensibile.

25531828_1580930178650256_4218257593595929670_o
Tot în 2018 am muncit mult asupra proiectului Fata cu cobza și Goală de tine, cel din urmă fiind un proiect tare frumos și intim, pe care urmează să-l duc la bun sfârșit ceva mai târziu, când voi fi pregătită și voi îmbina balada de dragoste cu proză și artă fotografică nud pe alb și negru. Am creat pentru fiecare în parte câte un blog, pagină de facebook și instagram…tot ce trebuie pentru un produs. Apoi, după o perioadă de peste 6 luni, mi-am dat seama că este foarte greu să crești un produs nou de la ,,0,, și eu am avut așteptări care nu s-au adeverit. Mi-am dat seama că am în responsabilitate prea multe proiecte și nu le fac față, nu reușesc să le cresc pe toate odată. De aceea, am decis că blogul stelabotez.com va fi primordial, iar toate celelalte proiecte create de mine, se vor regăsi tot pe stelabotez.com, ci nu pe platforme separate pentru că e dificil să aduni public pe o nișă nou nouță. Am renunțat la blogurile fatacucobza.com și goaladetine.com și le-am încorporat pe acest blog unic și urmează să fie prezentate publicului în mod nemijlocit fiecare separat și la timpul potrivit, nu știu în ce an, în funcție de cum voi simți și cum voi reuși.

Tot în 2018 am continuat să realizez proiectul ,,O zi cu mine,, prin care am prezentat publicului o zi din viața mea, din fiecare lună, filmată pas cu pas de dimineață până seara. Mi-a fost foarte interesant să lucrez asupra acestor materiale video și sper că am satisfăcut curiozitatea celor care m-au întrebat: da cum e viața de artist? ce face un artist toată ziua? cum este să trăiești ca un artist? Toate vlogurile sunt pe canalul meu de youtube.

Eram sigură că am renunțat la ideea de a lansa un album de colinde pascale sau pricesne, dar anul 2018 mi-a scos în cale un miniturneu de concerte de Paști în Timișoara, Arad (România) și Giula (Ungaria) și cu ocazia lor, dacă tot aveam imprimate mai multe cântece pascale, am decis că merită efortul de a inregistra încă niște colinde pascale pentru a aduna material de un album. Astfel a apărut albumul Pascal de marca Fata cu cobza, cu care am mers la concertele sus menționate și m-am bucurat de un succes frumos și mai ales de priză la public. Spre mirarea mea, impresionați și interesați de acest album s-au arătat jurnaliștii și producătorii de emisiuni radio și tv, reviste online care au mediatizat foarte intens acest produs muzical. Pentru mine, colindele pascale sunt ca și o rugăciune sau o spovedanie.

cover youtube pascal.jpgDe folcorul autentic nu m-am lăsat, ci dincontră, mi-ar fi plăcut să reușesc să lansez mai multe cântece planificate, dar dintre toate am reușit doar ,,Pe imaș, pe lângă Prut,, cu un videoclip frumos realizat de istudio.md și o promovare ca la carte, adică așa cum știu eu mai bine.  Celelalte cântece, însă, urmează să fie lansate mai târziu, poate chiar în 2019, sper cu Doamne-ajută!

Alte piese lansate în 2018 au fost tot din cadrul proiectului Fata cu cobza și se enumără ,,Balada Turcului,, și ,,Îndemn pentru Unire,, iar la sfârșit de an, am realizat împreună cu One DJ un frumos remix la colindul ,,Sculați, sculați, boieri mari,, pe care l-am intitulat simplu, ,,Florile dalbe,, pentru că e realizat nemijlocit pentru Etnika.

Anul 2018 mi-a dăruit proiecte frumoase de colaborare cu oameni extraordinari! Fiind prietenă de mai bine de 10 ani cu Serghei Orlov, producătorul muzical al interpretei Lidia Isac pe care eu o admir și o iubesc din tot sufletul și consider că este cea mai bună voce feminină din Republica Moldova, s-a născut ideea de colaborare. Am avut o serie de concerte frumoase alături de Lidia Isac și bandul lui Dorel Burlacu, concerte în care am cântat folclorul pe ritmuri fank. Ce poate fi mai interesant pentru mine? Or mie îmi place să experimentez și să mă joc cu genurile muzicale.

Pe lângă concertele cu  Moldovan National Youth Orchestra cu care am trăit provocarea de a cânta în engleză, tot dirijorul Andriano Marian a venit cu inițiativa de a le face pe cele două Stele să licărească concomitent. Astfel, a luat naștere proiectul Interstelar în care eu și Stela Boțan, alături de pianista Anastasia Lazarencu sau chitarisul Dan Brumă, am încercat să combinăm muzica pop, pop-rock cu foclorul. După mai multe concerte Interstelar susținute în format acustic, am înțeles că prinde frumos la public și că vom continua să creăm în acest sens.

img_0029Și pasiunea mea pentru cărți a fost satisfăcută din plin în 2018 prin faptul că am participat cu sufletul, cu cântecul, cobza  sau vorba și toată făptura mea, la 4 lansări de cărți: ,,Acorduri în c minor,, de Corina Bezdîga, ,,Vinil Collection,, de Igor Guzun, ,,Moldova – oameni, locuri, bucătărie și vin,, de Angela Brașoveanu și ,,Brandul tău personal ești tu,, de Alexandra Huștiu Bibire. Sunt fericită să am în viața mea scriitori, autori de cărți bune la care eu pot reveni oricând și mă pot mândri cu autograful pe primele file ale cărții. Visez să pot scrie și eu…

2018 mi-a dăruit o frumoasă călătorie în Italia, unde am cântat în diasporă, apoi destinații frumoase în toată România prin diverse orașe, căci așa îmi place mie, să îmbin munca și călătoriile. Provocarea cea mai mare a anului a fost Matinalii și oportunitatea de a gusta din industria televiziunii. Fără studii și intuitiv, am încercat pe parcursul a 4 luni să cochetez cu rolul de prezentatoare tv a emisiunii Matinalii de la TVR Moldova. Aici am avut multe de învățat, multe dimineți de trezit la 4:45, multe interviuri de realizat, cu oameni cu care am fost onorată și fericită să vorbesc, dar și cu oameni cărora nu le eram dragă, dar fiindcă au ajuns pe mâna mea, și-au schimbat atitudinea față de mine, multe clipe de neuitat alături de echipa emisiunii, care sunt niște oameni extraordinari, absolut toți! Nu știu ce îmi rezervează 2019 în ceea ce privește Matinalii, dar este o experință foarte bună pentru mine, care m-a ajutat și ca imagine.
49035894_1989192237831824_48220267847090176_n
O activitate foarte bogată am avut și alături de formația Taraf de lux cu care muncesc la evenimentele private, astfel încât am făcut fericiți mai mulți miri și mirese cu tot cu nuntași de prin toate colțurile țării și lumii. Împreună cu Dorin Pănuță și colegii noștri instrumentiști, precum și împreună cu One DJ, am creat sărbătoare pentru cea mai importantă zi din viața celor ce au ales să-și unească destinele – nunta.

49599787_1083031705191155_2562174087732396032_oMunca mea depusă în activitatea artistică tot mai intensă, a trezit interes atât oamenilor care au devenit admiratorii/urmăritorii/follow-erii mei, cât și interesul mai multor branduri de la noi care și-au dorit să colaborăm prin schimbul de imagine, ceea ce mie îmi face plăcere. Astfel, datorită stelabotez.com, dar și datorită fiipopular.com am avut ocazia să colaborez cu Grigore Lup – creatorul de încălțăminte din piele de la Cluj, brandul Shadi – producătorul de accesorii din piele de pește, Autentic Art – creatoarea de accesorii brodate tradițional, Etnika – brandul de haine cu broderie tradițională, Elena Țurcan – designer-ița pentru care am prezentat o piesă din colecția Aviv, brandul Georgette ale căror ținute m-au făcut specială în cadrul emisiunilor Matinalii, Bestseller – librăria dragă mie, Bostaniada – festivalul a cărui partener media am fost cu Fii Popular, Antos – cosmetică naturală, fotografa Irina Iurciuc, Alexandru Moisei și talentatul videograf și fotograf Petru Gașpar cu care am realizat foarte multe fotografii frumoase, Radio Sputnik Moldova cu care am avut o frumoasă colaborare de Ziua Internațională a Iei, artistele make-up Lucia Macarov și Ana Cabac care au realizat pe fața mea machiaje superbe, Right Laser Dioda de serviciile cărora sunt foarte mulțumită, Mary Kay – companie de cosmetice ale căror produse mă ajută să am un machiaj decorativ rezistent, Coreli care mi-a dăruit niște eșarfe superbe, agenția de turism Etalon Travel și Hotel Mureșul care îmi oferă la început de an o vacanță bine meritată.

IMG_6538Tot în anul acesta am înțeles că ar fi bine să mă gândesc mai mult la mine și să mă iubesc în primul rând pe mine, apoi să fac voluntariat și să ajut pe alții dăruindu-le energia mea, dragostea și depunând efort pentru a crea lucruri frumoase pentru altcineva. În acest sens am luat decizia să îmi opresc activitatea intensă de voluntariat pe care am avut-o timp de 2 ani în proiectul Fii Popular și mă voi axa pe dezvoltatea brandului Stela Botez, iar eforturile mele vor fi depuse nemijlocit pentru proiectele proprii sau proiectele cu participarea mea. Am decis că #fiipopular merită să aibă o altă soartă, iar acesta este un alt vis pe care o să-l realizez ceva mai târziu. Obiectivul de a deveni șoferiță și de a avea mașină, încă nu a fost atins din păcate, dar sper că în 2019 voi realiza acest scop și atunci o să-mi fie mult mai ușor să mă deplasez oriunde am nevoie, fără să-mi deranjez prietenii rugându-i să mă ducă-aducă…
Cam astea sunt proiectele mele frumoase din 2018, care mi-au adus bucurie și satisfacție după multă muncă și sacrificiu pe alocuri, depuse întru realizarea lor. Per total, în 2018 am realizat 8 piese noi, un album muzical, un proiect video, 2 colaborări cu 2 interprete talentate, am participat la 4 lansări de carți, m-am lansat în televiziune, am realizat 20 colaborări de publicitate, am susținut 48 de concerte, am cântat 42 de nunți, am apărut în 70 de articole din presa online și am avut 156 de prestații în emisiuni radio și tv pe tot parcursul anului 2018. Eu zic că e foarte bine și că am avut un an cu adevărat foarte bun! Mulțumesc bunului Dumnezeu, Universului sau mie însumi pentru tot ce am reușit și sper că 2019 va fi un an la fel de fructuos, dar mi-aș dori să fie un pic mai liniștit! Bine ai venit!

49547407_1989986724419042_4414634185902260224_o

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

2 comments on “Pe drumul perfecțiunii 2018

  1. E atăt de frumos,plăcut şi emoţionant acest articol,mă bucur enorm pentru realizările tale,sunt multe încântatoare si frumoase la care ai depus un efort imens,eu le apreciez din toată inima, le voi iubi şi preţui cu toată dragostea…Să nu îţi pierzi curajul de a lupta,de a fi puternică şi încrezătoare în tine însuţi ,pentru a ţine fruntea sus si în acest nou An,care să fie pentru tine din plin cu mult lucru aşa cum îţi place ţie,inspiraţie,creativitate,împliniri cu succes şi acea liniste sufletească,linişte în gânduri de care tu ai nevoie…În inima mea şi gândul meu eşti întodeauna iar dragostea mea pentru tine,pentru lucrul frumos ce tu îl împlineşti cu trudă si multă staruinţă,ce îl prezinţi şi îl aduţi în faţa noastră publicului tău iubitor,nu va înceta niciodată…Bravo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.