Interstelar – concertul celor două Stele Botez și Boțan

Cu Stela Boțan am făcut cunoștință în culise, apoi Kapushon ne-a oferit ocazia să vorbim mai mult la concertul lui, or cu fiecare dintre noi are câte un duet și aici mă refer la piesele ,,Romanul despre Cluj,, și ,,Cine cântă iarăși pe la sate,,. Eu o știu pe Stela Boțan încă de mai înainte, de prin 2008, timpurile când cahulenii mă confundau cu ea, cea care era la Fabrica de Staruri și mă întrebau de ce am ieșit din proiect…

Au trecut anii și s-a întâmplat că la o discuție de-a mea cu dirijorul Andriano Marian, fiind întrebată dacă o cunosc pe Stela Boțan, eu am spus că noi visăm să cântăm împreună ca să ne vadă lumea alături și să nu ne mai confunde. Nu de alta, dar și Andriano ne-a confundat, și atunci i-a venit ideea să facă un concert cu noi două în cadrul proiectului său Arhitecturi Captivante. Despre acel concert află aici. Impactul fiind unul foarte bun, cele două Stele, ne-am gândit că ar fi frumos să continuăm să colaborăm și am creat conceptul Interstelar.

Interstelar este un concert acoustic live ca o fuziune între stiluri. Balada pop se împletește cu folclorul, iar vocea rock a Stelei Boțan capătă căldură datorită vocii înflorate cu melismatică populară a Stelei Botez. Și invers, vocea mea moale prinde metal alături de vocea Stelei Boțan. La fel am făcut și cu instrumnetele muzicale, astfel încât cobza acompaniază piese pop, nu doar cântece folclorice, mai mult decât atât, totul pe o bază armonioasă de pian. Anastasia Lazarencu este pianista care ne-a susținut la concertul Interstelar de la Uptown Cafe Chișinău. Afară era seară și ploua liniștit, tinerii adunați savurau muzica  romantică, amețiți ușor de vin și de priviri îndrăgostite, iar duetul Interstelar și-a propus să organizeze concerte interstelare repetate. Fiți cu ochii pe Stele!

B80P6356B80P6366B80P6370B80P6379B80P6393B80P6421B80P6425B80P6427B80P6440B80P6442B80P6445B80P6447B80P6452B80P6465

B80P6348
Foto: Petru, istudio.md
Video: Dan, Daikiri studio

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “Interstelar – concertul celor două Stele Botez și Boțan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.