Ca pasărea în Avis, am fost în calitate de model pentru creatoarea Elena Țurcan.

Recent, în cadrul unui festival din Republica Moldova, am avut frumoasa ocazie să particip în calitate model pentru o tânără creatoare de modă, care participa la concursul dedicat colecțiilor fashion din cadrul festivalului respectiv. Am mai trăit de câteva ori experința de a defila pe scenă prezentând haine, dar de această dată, am îmbrăcat ceva deosebit de frumos. Faceți cunoștință cu promițătoarea Elena Țurcan.

Elena Țurcan este o tânără creatoare de modă care și-a prezentat în acest an teza de licență. Pasiunea pentru lucrurile frumoase a pornit încă din școală. „Îmi place să-mi pun imaginația în mișcare, să-mi schițez ideile pe foaie și să combin diferite tipuri de țeseturi”. Prin urmare, decizia de a merge la facultatea de design vestimentar nu a fost întâmplătoare, ea își dorește o carieră de designer, notează diez.md.

IMG_0025Tânăra a realizat colecția  „Avis”. Drept sursă de inspirație pentru Elena a fost fauna. „Am pus accent în special pe lumea avimorfă, iar studiul profund al acesteia descoperă trăsăturile fantastice ale păsărilor. Conceptul colecției vestimentare realizate, identifică păsările, ca fiind un simbol al relațiilor dintre cer și pământ, încercarea de asociere a omului și tendința sa spre perfecțiune, libertate și putere”.

IMG_9780Elena spune că a muncit foarte mult asupra decorului efectuat manual, asta reprezintă și specificul colecției sale. „Am pictat pe stofa cu culori acrilice după care a au fost aplicate cusături mecanice pe suprafața picturii cu ața fosforescentă care luminează în întuneric”.

IMG_9750.jpgElena a ales păsările, deoarece aceste ființe sunt cele mai mobile și active, aripile le asigura nu numai libertate în mișcări, dar le permit, de asemenea, să străbată distanțe enorme. Admirați cu plăcere pasărea impunătoare de pe spatele meu, prin imaginile talentatului fotograf Alexandr Vrabie.

IMG_9762IMG_9774IMG_9776IMG_9792IMG_9795IMG_9797IMG_9802IMG_9807Vestimentație: Elena Țurcan
Sursa: diez.md
Foto: Alexandr Vrabie

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

 

2 comments on “Ca pasărea în Avis, am fost în calitate de model pentru creatoarea Elena Țurcan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.