Spectacolul muzical-teatral ,,Fata cu cobza,, a debutat acasă.

,,Fata cu cobza,, este un concert cu muzică populară și teatru. Este un monospectacol muzical-teatral, mai exact, în care toate cântecele interpretate sunt jucate în scenă și formează o poveste, o istorie de viață a femeii de la țară, începând de la copilăria ei, până la bătrânețe. Elementele de bază sunt: autenticul, viața de cândva, folclorul, costumul tradițional, recuzita populară și cobza.

Pentru prima oară, spectacolul ,,Fata cu cobza,, a fost prezentat acasă la protagonista și autoarea proiectului, Stela Botez, adică eu, adică acasă la mine, ceea ce înseamnă la mine la Sud, acolo unde părinții îmi sunt. Scena sanatoriului Nufărul Alb a găzduit acest spectacol, iar publicul a fost format din oameni iubitori de folclor, veniți la sanatoriu din toată țara. Am observat că unii se întrebau: ,,va cânta doar la cobză? ei, nu….eu vreau un concert vesel de muzică populară….,, Totuși, cumpărând un bilet și intrând în sală plini de curiozitate, oamenii din public au rămas plăcut impresionați de spectacol pentru că au avut parte și de cobză, și de muzică populară.

a1Spectacolul ,,Fata cu cobza,, este o relatare a istoriei de viață a unei fetițe care este talentată, învață muzică și cântă frumos. Această fetiță crește și se face tot mai frumoasă, iar flăcăii de la hora satului îi dau târcoale. În viața ei apare prima dragoste, Ionel, care pleacă la armată și nu se întoarce la ea. Suferă din dragoste, dar viața merge înainte și își găsește alinarea în muzică. Îl întâlnește pe Gheorghiță, bărbatul care îi va deveni soț și cu care trăiește până la adânci bătrâneți, având cu el copii și combinând munca cu treburile casnice. Baba cu cobza este glumeață și trăiește clipe frumoase alături de moșneagul ei la fel de hazliu. Fiecare moment al vieții, fiecare secvență jucată pe scenă este completată cu câte un cântec popular, fie acesta din repertoriul #fatacucobza, fie cântece populare cu orchestră din repertoriul #stelabotez.

4

a13a10a41a11

Mi-aș dori ca acest spectacol să ajungă în cât mai multe localități din Republica moldova și România.
Foto: Ion Pleș Alexandru

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.