Fata cu cobza în duet cu Lidia Isac

Lidia Isac este una dintre cele mai bune voci din Republica Moldova, după părerea mea. La 28 martie a susținut un concert solo extraordinar la Sala cu Orgă din Chișinău. Concertul Acoustic Dreams a avut-o ca invitată pe Fata cu cobza.

O cunosc pe Lidia din 2006 când ne-am întâlnit la concursul internațional al tinerilor interpreți Srebrna Yantra din Bulgaria. Acolo am reprezentat cu cinste Republica Moldova și am luat premii de frunte, eu Trofeul și Lidia un Premiu Special.

_I8A0380Ulterior ne-am întâlnit la Chișinău peste ani, în culisele concertelor și evenimentelor mondene. Mereu am urmărit activitatea artistică a frumoasei interprete și am susținut-o cu sufletul la gură la concursul Eurovision unde a reprezentat țara.

Fiind prietenă bună cu producătorul Serghei Orlov, care este de la Cahul și în ochii căruia am crescut, acesta mi-a propus să cânt în duet cu Lidia la concertul său Acoustic Dreams. Eu am acceptat din prima cu mare bucurie și entuziasm. Or, Fatei cu cobza îi place să experimenteze alături de artiști valoroși precum este Lidia Isac.

_I8A0409Am avut repetiții care au fost pentru mine o plăcere să lucrez cu Lidia și băieții din band-ul care au acompaniat-o, Dorel Burlacu, Dan Brumă și Marcel Suceveanu. Am cântat un colaj de cântece folclorice cunoscute de către publicul larg. Astfel ,,Mociriță cu trifoi,, , ,,Săraca inima mea,, și ,,Constantine, Constantine,, au fost îmbrăcate cu cobză și două voci compatibile. Publicul a fost în extaz și ne-a impresionat foarte mult. După concert am primit doar cuvinte de  laudă și flori! Ce poate fi mai frumos pentru un artist, decât apreciarea oamenilor? Mai jos vă las o frântură din mometul artistic între Fata cu cobza și Lidia Isac.

_I8A0308_I8A0333_I8A0545_I8A0631_I8A0487

Foto de Ion Țapeș

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.