Lansare|Pe imaș pe lângă Prut

Astăzi, 6 iulie, lansez cu drag pentru iubitorii de folclor autentic, cantecul cu videoclip Pe imaș pe lângă Prut.

Suntem un popor bogat în folclor ce trăim pe frumos plai mioritic, iar principala îndeletnicire a strămoșilor nostri a fost păstoritul. Oaia era considerată un animal indispensabil în gospodăriile de cândva, or din lapte se produceau bucate gustoase, iar din lâna de oaie se confecționau articole de artizănat precum covoare și costume populare. Și astăzi păstoritul ocupă un loc important în industria țării noastre, de aceea, folclorul păstoresc este încă cântat. Probabil fiecare interpret de muzică populară are în repertoriu un cântec păstoresc.

btyPe imaș pe lângă Prut este un cântec preluat dintr-o culegere de folclor autentic din zona de sud a Moldovei. Muzica și textul sunt populare, iar acompaniamentul este de tip taraf vechi autentic. Haina muzicală este lucrată de către Ion Condrea și îi mulțumesc.

selfpIMG_20180706_000811Imaginile video sunt realizate de echipa băieților de la iStudio.md cu care am filmat timp de o zi la stâna ciobanului Semion Tentiuc din satul Maximovca. Petru Gașpar și Sergiu Berdilă s-au ocupat de videoclipul popular, ce ilustrează turma de oi păscând pe imaș și ciobănașul ce ziua stă cu oile, iar seara, cu mândruțele. În rol de ciobănaș l-am ales pe dansatorul Dan Ivanov care a îndrăgit mielușeii zburdalnici.

Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect muzical folcloric și sper să placă și publicului îndrăgostit de tradiție și folclor.

Advertisements

One comment on “Lansare|Pe imaș pe lângă Prut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s