Stela Botez – Mută-ți, bade,cărarea (official video-lyrics/foto/versuri)

Lansez cântecul popular de dragoste ,,Mută-ți, bade,cărarea,, care este o bătută ca la sud. Melodia și textul cu ușoară tentă satirică îmi aparțin. Orchestrația este scrisă de Corneliu Botgros și acompaniamentul este asigurat de minunata Orchestră Lăutarii. Fotografia realizată de Dinu Bubulici a fost transformată grafic într-un video lyrics de către Stas Zaldea. Mulțumesc tuturor pentru colaborare și sper să vă placă noul meu cântec!

 

Cu siguranță că mai multe fete tinere. dar șe cele deja măritate, o să se regăsească în textul acestui cântec. Fetele tinere trăiesc prezentul plin de aventură și adrenalină căutându-și un bade care să le fie iubăreț și fidel, iar fetele măritate, amintindu-și de vremurile când mai scurgeau câte o lacrimă după vre-un bade care pleca de la ea la o altă fată, în goana sa vânătorească după mândruțe cât mai multe și diferite.

DSC_2676Textul cântecului este rupt din realitate, din realitatea mea și a altor oameni. Or, din păcate, majoritatea dintre noi, în loc să punem accent pe calitate și frumusețe spirituală, noi din start suntem lăsați duși de val, de valul frumuseții aspectului pe care îl avem, formelor trupurilor noastre, accesibilitate și disponibilitate, ușurință și cât mai puțin efort pentru a comunica cu cineva. Însă comunicarea aceasta, de cele mai multe ori este una care avansează prea devreme spre etapa la care ar trebui să se ajungă firesc și cumpătat. Ați înțeles despre ce etapă este vorba. S-au văzut, s-au plăcut și direct în scârta cu paie, fără să se cunoască unul pe celălalt. Acesta este tineretul zilelor noastre…

DSC_2681Mai sunt însă, și oameni care aleg până să culeagă. Pentru că există astfel de fete, care îl analizează pe badea ce i-a ieșit în cale, pentru care contează cine este acest bade și cum i-a fost trecutul, ca să-și dea seama cum ar fi el în viitor, am creat acest cântec, drept mesaj din partea lor pentru flăcăii fustangii. Cântecul vorbește direct către acei bădișori frumoși și carismatici care dețin arta seducției. Este alegerea lor ce fac și cu cine comunică, dar este important să știe că există și mândruțe care iubesc calitativ și poartă în suflet dragoste curată.

DSC_2689

Mută-ți, bade, cărarea
De pe la fereastra mea
Ori ți-o mută, ori ți-o strică
Eu mai mult nu-ți sunt iubită
Strig: Mută-ți, bade, cărărușa
Și nu-mi mai deschide ușa

Iubită ți-aș mai fi fost
Dar ai fost la minte prost
Și ți-o fost mintea pierdută
Și-ai iubit mai mult de-o sută
Strig: Peste sută ți-am fost eu
Da de-acuma nu mai vreu

Ce-ai zis, bade, ai zis rău
C-am să mor de dorul tău
Că de tine să-mi fi fost
Nu-ți ziceam în față ”prost”
Strig: Lasă-mă cu Dumnezeu
Numai să nu-ți pară rău

Fie-ți brațul foișor
De dorul tău nu mai mor
Fie-ți gura flori domnești
Tu așa nu-mi trebuiești
Strig: Eu ca tine-am mai văzut
Tu ca mine n-ai avut
Eu ca tine-oi mai vedea
Tu ca mine n-ai avea!

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.