Lucia Macarov – make-up artista care m-a impresionat prin profesionalismul său.

Lucia Macarov este una dintre cele mai cunoscute make-up artiste de la Chișinău. Realizează lucrări atât de frumoase încât îți taie răsuflarea. Are o școală unde instruiește cu iscusință viitoarele meșterițe de machiaj și fiecare mireasă visează să poarte machiajul realizat pe Lucia Macarov. Eu am avut deosebita plăcere să merg în calitate de model la școala de make-up și am rămas impresionată de profesionalismul cu care se lucrează și se învață acolo. Te invit să o cunoști pe Lucia Lacarov Make-up Artist.

SB: Tu ești muzician, cum ai început să faci make-up și la cine ai învățat arta de a realiza un machiaj profesionist?
LM: Întodeauna am avut o pasiune pentru machiaj, îmi plăcea să mă machiez, mai ales atunci cand ieșeam pe scenă… și într-o bună zi mi-a venit ideea că nu ar fi rău să fac un curs profesional în acest domeniu, pentru a cunoaște mai multe detalii și secrete ale machiajului. Pentru a realiza acest gând am ales-o ca profesor pe make-up artista Neli Covash. Ea m-a îndrumat pe calea corectă, ba chiar a văzut în mine un talent deosebit, invitându-mă în calitate de profesor în aceeași școală un an mai târziu după finisarea cursului.

IMG_20180121_181430SB: Știu că ești premiată cu diverse medalii la campionate și competiții din domeniul beauty. Enumeră câteva distincții obținute.
LM: Premiul 3 la Festivalul G. Kot, Sochi, Russia 2017; Premiul 1 & 2 Beauty Fest Moldova 2017; Premiul 2 WedAwards Moldova 2014 și multe altele.

SB: Care este pentru tine cea mai mare realizare în această industrie a frumuseții?
LM: Fiecare competiție sau curs predat este o realizare, fiindcă mereu îmi trezește un amalgam de emoții frumoase. La moment aș vrea să menționez colaborarea inedită în calitate de Make Up Artistă cu echipa mega talentatei hairstyliste Victoria Schimbător. Mă Bucur să fac parte din această echipă care pentru mine reprezintă un pas important. Încă multe realizări abia urmează să vină în viața mea, cert este că mai sunt încă multe culmi de atins.

SB: Ai și o școală de make-up. Cum stăm la capitolul noile generații de meșteri?
LM: Stăm bine. Avem eleve care depun efort maxim, sunt sârguincioase, responsabile și foarte talentate. Cred că domeniul frumuseții la noi în Republica Moldova, este și va fi mereu în ascensiune.

IMG_20180121_180945SB: Cine poate să vină la cursurile tale de make-up și cât durează acestea?
LM: Școala de machiaj Lucia Macarov Make Up Studio oferă mai multe tipuri ca durată a cursurilor. Un curs de machiaj poate fi frecventat atât de o persoană care are planuri grandioase de viitor în vederea realizării unei profesii în acest domeniu, cât și persoanele care vor să învețe ceva nou sau să știe corect să execute un machiaj atât pentru ele cât și pentru altcineva.

SB: Este costisitoare frumusețea?
LM: Da, frumusețea costă. Produsele cu care se efectuează un machiaj profesional sunt diferite de produsele cosmetice pe care le folosim zi de zi și respectiv prețul acestora diferă mult. În plus, să nu omitem munca și timpul care-l depune un make-up artist, ca în final să avem un rezultat spectaculos.

SB: Ce greșeli de frumusețe fac femeile societății noastre?
LM: Cred că la moment la noi sunt două extreme, persoanele care renunță la îngrijire și persoanele care exagerează. Sper totuși să atingem acel echilibru la acest capitol, când femeile nu se vor ignora pe sine și când nu vor încerca să facă prea multe experimente pe fețele lor.

IMG_20180121_180856SB: Care este secretul frumuseții tale?
LM: Nu cred că am secrete de frumusețe. Nu renunț niciodată la rutina zilnică de îngrijire a tenului meu, îmi place să mă machiez și să arăt bine și cred cu desăvârșire că fericirea este principalul factor care ne determină să fim frumoase.

SB: Ce sfaturi utile le-ai da femeilor în materie de make-up?
LM: N-aș vrea să vin cu sfaturi, ar fi niște sugestii. În primul rând, femeile ar trebui să nu uite de ele. Să știe că totul ce a creat natura pe chipul lor, poate fi frumos accentuat cu ajutorul machiajului. Să-și aleagă cu grijă make-up artistul și să aibă încredere în el. Să nu le fie frică să încerce ceva nou. Și nu în ultimul rând, să țină cont de faptul că frumusețea este promisiunea fericirii.

Foto: Lucia Macarov
Model: Stela Botez (în caz că nu mă recunoașteți 🙂 )

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.