Miniturneu de concerte în România și Ungaria, dedicate Centenarului și Paștilor.video

În perioada 22-26 martie am avut o călătorie artistică, cum îmi place mie să zic, un miniturneu în România și Ungaria. Am cântat 3 concerte despre care o să scriu mai jos și o să atașez video. Impresarul care a făcut posibilă prezența mea la evenimente este Adrian Șimon.

5 zile de călătorie combinată cu creația și muzica pe care o cânt, 5 nopți dormite în 5 camere diferite de hotel și în diferite localități, 5 zile de deplasare cu mașina și mâncat prin localuri diferite, 5 zile de bagaje, 5 zile de aventură în care am cunoscut foarte mulți oameni, iar pe alții i-am revăzut cu drag, 5 zile au fost o experiență foarte tare pentru mine.

concert-48

Foto de Ion Gondobescu

Am cântat la 3 concerte în care i-am lăsat pe românii din Banat să o descopere pe Fata cu cobza.
Primul concert a fost în 23 martie la Timișoara, concertul de deschidere al Festivalului Zilele Basarabiei, dedicat centenarului și organizat de Asociația Studenților Basarabeni din Timișoara (OSB Timișoara) și Primăria orașului. Alături de ansamblul Timișul, Nicoleta Nucă și Zdob și Zdub, am reușit să bucurăm inimile basarabenilor care locuiesc în Timișoara și sper că ei au resimțit spiritul de acasă. Le mulțumesc mult tinerilor de la OSB Timișoara și le urez mult succes în ceea ce fac acolo.

IMG-20180324-WA0017Al doilea concert a fost dedicat perioadei pascale și sărbătorilor sfinte de Paști. În centrul orașului Arad a fost organizat un Târg de Primăvară, similar târgurilor de Paști, iar acolo pe o scenă frumos amplasată, eu am susținut un concert cu durata de mai bine de 1 oră. Colinde de Paști de pe proaspătul album muzical marca Fata cu cobza – ,,Pascal,, au adunat în jurul scenei mulți români trecători sau vizitatori ai Târgului de Primăvară. După recital, oamenii au cumpărat CD-uri Pascal și le-am oferit autografe, am făcut cu ei fotografii și ne-am simțit bine prin schimbul de energie pozitivă.

Al treilea concert s-a desfășurat la Jula (Gyula) în Ungaria, o localitate amplasată la granița cu România. În incinta sediului Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria a avut loc evenimentul numit ,,Ești floare de dor, Basarabie,, dedicat Centenarului Unirii Basarabiei cu România și a fost organizat de Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Arad, Centrului Municipal de Cultură Arad, Bibliotecii Judeţene „A.D.Xenopol” Arad şi Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, Filiala Arad. M-am simțit ca acasă pentru că acolo au venit români care erau curioși despre ce o să le cânt și ce o să le spun eu din punct de vedere folcloric. Iar eu le-am spus totul, de la locul meu de baștină până la descrierea elementelor costumului meu popular reprezentativ sudului Moldovei. Și bineînțeles că am cântat cu drag atât colinde pascale, cât și cântece patriotice, cât și folclor vechi din repertoriul Fata cu cobza, dar și muzică populară de timp nou, adică cântecele compuse de mine și create împreună cu orchestra Lăutarii din Chișinău. După concert, am oferit mai multe interviuri pentru diverse posturi de radio și tv locale, ceea ce mă face să sper că despre Fata cu cobza, românii din Ungaria vor mai auzi.

IMG_20180325_173509.jpg

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “Miniturneu de concerte în România și Ungaria, dedicate Centenarului și Paștilor.video

  1. Superb si frumos! O aventura plăcută,un mini turneu pe care llai împartăsit cu noi,eu care privesc la tine,te ascult,admir tot ceea ce faci,ceea ce împlinesti si reusesti,si te susţin cu mare drag…Bravo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.