Lansare. De s-ar face dealul șes

Lansez cântecul popular de dragoste ,,De s-ar face dealul șes,, pentru toți cei care iubesc, care trăiesc în dragoste și prin dragoste, pentru că toată viața noastră înseamnă dragoste. Piesa cu o poveste dintre doi tineri îndrăgostiți, sper să ajungă la inimile voastre și să o ascultați cu plăcere. 

,,De s-ar face dealul șes,, este un cântec pe melodie veche folclorică din zona Basarabiei cu textul în prelucrare proprie. Este un dialog dintre un băiat care încearcă să cucerească mândra fată, îndemnând-o spre iubire, iar fata nu se dă luată prea repede, fiind cuminte și decentă. Această educație o aveau, de fapt, strămoșii noștri și mai ales fetele nemăritate care trebuiau să fie foarte atente cum și cu cine poartă vorbă, ca nu cumva să-i iasă bârfe prin sat. Era rușinos faptul ca o tânără să fie iubită de mai mulți bărbați, de aceea flăcăul, care erau buni de însurat, întâmpina dificultăți la cucerirea unei fete, acest lucru i se dăde mai greu și trebuia să depună efort ca fata să-l îndrăgească.

B80P4606Orchestrația cântecului este semnată de Corneliu Botgros și acompaniază minunata orchestră de muzică populară Lăutarii, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Ritmul de sârbă oferă posibilitatea melomanilor să joace pe acest cântec.

B80P4736Fotografiile reprezentative piesei o ilustrează pe fata de la țară frumoasă și harnică care coboară de pe un deal de la muncă, spre șes în sat. Fotografiile sunt realizate de Petru Gașpar alias istudio.md

B80P4743Lyrics-ul cântecului popular este realizat de Stas Zaldea, cel care știe cel mai bine să dea viață unei imagini. Sper că veți îndrăzni să cântați piesa odată cu mine, urmărind cuvintele pe ecran.

B80P4593B80P4607B80P4613B80P4745

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

2 comments on “Lansare. De s-ar face dealul șes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.