10 feluri de a iubi raportate la 10 pilde religioase

Religia nu este acceptată de toți, dar se referă la toți prin învățămintele ei. Unii oameni sunt atei, alții foarte religioși, iar alții pur și simplu sunt credincioși fără să practice canoanele religioase, însă îl iubesc pe Dumnezeu. Eu sunt aceea. Nu mai țin minte când am fost ultima oară la o biserică, dar eu cred că Dumnezeu există în fiecare dintre noi și sunt recunoscătoare pentru viața frumoasă pe care ne-o dăruiește întregii lumi. 

Astăzi, m-am trezit cu o luminozitate în suflet de nedescris, priveam în jurul meu și simțeam fericire și împlinire sufletească. Apoi când am deschis telefonul, mi-a explodat în față energia pozitivă venită de la florile, inimioarele, mesajele de felicitare și toate postările inspiraționale. Toată lumea se bucură astăzi de dragoste celebrând acest sentiment și combinându-l cu inimioarele simbolice a Zilei Internaționale a Îndrăgostiților. Am găsit și 10 pilde religioase despre iubire pe care vreau să le raportez la viața de cuplu :

IMG (85 of 105)1. Religie: Ascultă și nu întrerupe.
Viață: În cuplu este important să ne ascultăm unul pe celălalt, apoi să luăm decizii corecte pentru ambii. Să asculți cu răbdare omul pe care îl iubești, înseamnă în primul rând să îi respecți punctul de vedere, iar respectul stă la baza iubirii.

IMG (86 of 105)2. Religie: Vorbește și nu acuza.
Viață: Doi oameni care se iubesc, nu se vor acuza niciodată. Iar dacă unul dintre ei nu este de acord cu celălalt, atunci e bine să vorbească din perspectiva proprie, ci nu să-l acuze. ,,Tu nu procedezi corect!,, este o lovitură. ,,Iată ce aș face eu….,, este de mare ajutor întru păstrarea armoniei în relație.

IMG (87 of 105)3. Religie: Dăruiește și nu te zgârci.
Viață: Într-o relație de dragoste darurile se fac necondiționat fără a aștepta ceva în schimb. Iubirea adevărată este schimb de energie, ci nu schimb de cadouri. Fiecare dintre cei doi din cuplu își manifestă dragostea în felul său, cu cât mai mult o fac, cu atât mai bine se simt. Cu cât mai mult dăruiești, cu atât mai mult primești, chiar și sub o altă formă. Dacă te zgârcești înseamnă că nu iubești.

IMG (90 of 105)4. Religie: Promite și nu amâna.
Viață: Persoana iubită este cel mai important om din viața ta. Persoana iubită este pe primul loc în toate prioritățile tale, dacă iubești cu adevărat. Și atunci, dacă i-ai promis ceva, nu amâna. Ține-te de cuvânt și onorează promisiunea făcută pentru că persoana iubită merită asta.

IMG (95 of 105)5. Religie: Răspunde și nu contrazice.
Viață: Atunci când iubești, păstrează armonia în cuplu prin fapte frumoase și comunicare pozitivă. Când unul dintre cei doi greșește, celălalt trebuie să ajute prin a răspunde așa cum e bine. Orice contrazicere în cuplu duce la ceartă. Doar atunci când răspundem prin propriul exemplu, suntem convingători.

IMG (97 of 105)6. Religie: Cedează și nu pretinde.
Viață: În cuplu unul cedează pentru celălalt. Asta se face din dragoste necondiționată și numai atunci când nu aștepți același lucru în schimb. Cedezi pentru că tu asta vrei pentru persoana iubită fără să aștepți că și ție ți se va ceda ceva.

IMG (100 of 105)7. Religie: Muncește și nu cârti.
Viață: A cârti înseamnă a fi nemulțumit, a protesta prin murmure sau critici. În viață pentru a obține lucurile pe care ți le dorești trebuie să muncești. În iubire e la fel. Relația necesită muncă asupra-i, depunere de efort pentru a o menține frumoasă și armonioasă. Pentru iubire trebuie de depus multă muncă și suflet. Fii mulțumit de puținul pe care l-ai obținut și tinde spre mai mult muncind! Și nu mai cârti pentru că nimeni nu îți este dator cu nimic.

IMG (101 of 105)8. Religie: Crede și nu te îndoi.
Viață: Secretul iubirii într-o relație de cuplu este încrederea. Când cei doi au încredere unul în celălalt, nu este loc pentru gelozie. Când oferi încredere fără să te îndoiești nici măcar puțin, atunci primești sinceritate, deschidere și reciproc încredere. În iubire nu există îndoială, ci doar multă încredere.

IMG (102 of 105)9. Religie: Iartă și nu învinui.
Viață: Când iubești, ierți din toată inima fără să învinuiești pe nimeni. Cine este omul pentru a judeca pe alt om? Dacă cauți să învinuiești, înseamnă că nu ierți, deci nu iubești. Iertarea adevărată este ca și iubirea necondiționată. Nu vă chinuiți unul pe celălalt prin învinuiri nesemnificative, iertați și uitați. Iubiți-vă!

IMG (105 of 105)10. Religie: Roagă-te neîncetat pentru toți.
Viață: Dacă îți stă în fire să te rogi, roagă-te mult pentru persoana iubită, roagă-te pentru fericirea și bunăstarea ei. Dacă nu îți stă în fire să te rogi, manifestă-ți dragostea pentru persoana iubită gândindu-te la ea, susținând-o, ținând pumnii pentru această persoană. Când doi oameni se iubesc, dorințele și aspirațiile lor sunt comune, adică unul își dorește pentru celălalt acel lucru pe care celălalt și-l dorește. Oamenii care se iubesc își vor unul altuia numai bine!

Foto: Alex Morgoci

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “10 feluri de a iubi raportate la 10 pilde religioase

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.