Concert în Cascais, Portugalia

Sfârșitul anului 2017 mi-a oferit ocazia de a ajunge la moldovenii și românii din Portugalia și anume în regiunea Cascais. Am susținut un concert solo de muzică populară, organizat de Centrol Cultural Moldavo Cascais, ajutați fiind de Fundația Edelweiss.

Am fost plăcut surprinsă când am fost telefonată și solicitată pentru un concert de una singură tocmai în Portugalia, țara în care nu am mai fost niciodată până atunci. Am acceptat cu drag și am colaborat frumos cu familia Oleg și Nadejda Boghenco care au fondat Centrul Cultural Moldav Cascais, prin Aliona Purci, cea care a avut grijă de mine și chiar m-a însoțit la aeroport. Eu le sunt recunoscătoare acestor oameni care fac lucruri frumoase pentru conaționalii noștri și promovează cultura.

Scriu acest articol și sunt încă copleșită de acele emoții pe care le-am trăit atunci în Portugalia. Emoții frumoase, sentimente de entuziasm pentru ceea ce descopeream, pentru ceea ce vedeam prima oară, pentru ceea ce simțeam (și aici mă refer la aerul de Atlantic). A fost atât de frumos acel loc de poveste care este unul locuit de oameni bogați, din câte mi s-a spus, un loc turistic, o localitate mică, dar foarte bine organizată și curată din toate puctele de vedere. M-a impresionat flora care este ca și plantele noastre de cameră pe care le ținem în ghiveci, doar că acolo aceste plante cresc pe pământ și sunt gigantice precum niște copaci. Casele lor sunt frumoase, iar unele păstrează o doză de autenticitate prin arhitectura lor cu sculpturi sau culori de cândva. Oamenii sunt zâmbitori, bine, este de înțeles că localnicii s-au obișnuit cu turiștii și îi tratează ca atare cu amabilitate. Concertul a fost unul solicitant pentru mine, dar foarte frumos. Am cântat de una singură folclor și muzică populară încercând să bucur sufletele conaționalilor noștri care mă așteptau. După concert am dat autografe pe CD-urile mele de colinde de Crăciun și am făcut fotografii cu toată lumea. Publicul s-a arătat foarte mulțumit de concertul pe care l-am susținut, iar unii oameni abia la acel concert m-au descoperit și mi-au zis că mă mai așteaptă la ei. Ce poate fi mai frumos și îmbucurător decât reacția pozitivă a oamenilor? Dăruiți dragoste și o veți primi în schimb!

mdeburstcofsdrmdedavcofsdroznoroznoroznoroznorsdrcofcofoznoroznorcofsdrsdrdav

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “Concert în Cascais, Portugalia

  1. Foarte frumos! Si asta da rasplata,pentru ca Stela raspândeste dragoste,energie pozitiva si te încarca de forte proaspete noi si meriti a fi rasplatita cu frumos si iubire din partea noastra celor care te asculta si privesc la tine…Tu esti o STEA!…superb materealul video♡☆

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.