Am jucat în filmul ,,Lecție de viață pentru părinți,,video

Pentru mine, filmul, ca și cartea, este un instrument de inspirație, dar și un mijloc de relaxare, recreare a stărilor lăuntrice. Când vreau o pauză caut un film, fie acesta comedie sau acțiune, melodramă de dragoste sau de familie, filmul mă resetează. Dar cel mai deseori mă inspiră, or eu aleg să privesc o producție interesantă atrăgând atenția la jocul actoricesc și la regie. Oh, și atât de importante sunt cele două componente, actorul și regizorul! Pentru mine contează regia.

capture-20170824-121940.png

Despre film

Și dacă am ajuns să abordez acest subiect, o fac din simplu motiv că recent, am avut ocazia să joc un rol într-un film. Am trăit pe propria-mi piele experiența de actriță de film. Eu am mai jucat la teatru și chiar pot spune că îmi place actoria și că ea face parte din ceea ce sunt eu ca și artist. Mai puțin folosesc teatrul în viața personală, aici prefer să trăiesc, ci nu să joc. Totuși, m-am filmat pentru prima oară într-un film, fie acesta de scurt metraj, toate au un început. Este vorba despre ,,Lecție de viață pentru părinți,, în regia lui Cristi Catan. Scurt metrajul a fost lucrarea  lui pregătită pentru examenele de admitere la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, la Regie Film și TV. Cristi a fost admis cu succes, iar acum el este un student sârguincios și își dorește să învețe cât mai multe din arta regizorală. Cu sigurnță că va ajunge un regizor bun și va produce filme la fel de bune, pentru că, după mine, are capacități și aptitudini, dar și perseverență. Mie, ca și actriță neprofesionistă, mi-a plăcut să joc în filmul lui Cristi Catan și am lucrat cu el relativ ușor și foarte plăcut, noi fiind și prieteni.

Rezumatul filmului

Probabil te întrebi despre ce este vorba și te-am intrigat cel puțin cu denumirea scurt metrajului. Filmul exprimă o problemă de societate prin care copiii suferă consecințele divorțurilor părinților lor. Deseori copiii luptă cu părinții lor sub diferite forme de manifestare a comportamentului, însă cel doi părinți neglijenți, nu înțeleg asta.  ,,Lecție de viață pentru părinți,, arată povestea unui băiat care i-a făcut pe părinții săi în prag de divorț, să își dea seama că problemele lor nesemnificative se răsfâng cel mai rău asupra copilului și că ei trebuie să se împace pentru a-i asigura acestuia o familie sănătoasă, în care să crească frumos. Cei doi părinți sunt tot mai neglijenți față de băiat. Se ceartă mereu și intenționează să divorțeze fără să-și dea seama că pot distruge viața copilului lor. Băiatul încearcă să atragă atenția părinților asupra sa prin comportament exemplar. Fără succes însă. Atunci el alege cealaltă extremă. Se tunde pe cap și începe să fumeze de față cu cei doi părinți care se certau. Aceștia din urmă, îți dau seama despre greșeala lor și se împacă. Familia este mai importantă decât orice orgoliu personal.
În rolul băiatului a fost Ianuș Șcarevnea. În rolul tatălui a jucat vloggerul Cristian Catan, iar eu am fost mama cea neglijentă. Dorin Pănuță a jucat personajul secundar, reprezentantul OSC. Am fost filmați de către Eduard Mateaș în regia și totala responsabilitate a promițătorului Cristi Catan.

Împactul

Scurt metrajul social a fost plasat pe pagina de facebook a tânărului regizor și s-a bucurat de un succes extraordinar acumulând 3.462.296 vizualizări până în momentul în care scriu acest articol. Subiectul a atins struna sensibilă a sufletelor oamenilor din societatea noastră, astfel încât ei au comentat și au distribuit foarte mult acest film. Unii  au fost chiar afectați de acest scurt metraj și au adresat în scris în comentarii replici dure la adresa personajului mamei neglijente. Citeam acele comentarii critice și unele dintre ele parcă mi se adresau personal. Mă simțeam o criminală, eram judecată pentru comportamentul meu din film de către oameni care pur și simplu nu înțelegeau că acesta este doar un film, iar personajele sunt actori. Am fost oprită pe stradă și în scara blocului pentru a fi dojenită pentru că nu-mi îndeplinesc obligațiunile mele de mamă. Dar eu, de fapt, nu sunt mmă, sunt doar o actriță. Și aici mă întreb: de ce oamenii au reacționat așa? Fie au mintea îngustă și nu înțeleg ce înseamnă un film, fie eu am jucat astfel, încât am fost veridică. Cert este faptul că Cristi Catan, ajutat de Eduard Mateaș, au făcut o treabă bună împreună! Nu-mi rămâne nimic altceva de făcut, decât să-l felicit pe tânărul regizor și să-i urez mult succes în continuare. Iar pe tine, te invit să vizionezi filmul care a devenit viral pe facebook!

 

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

3 comments on “Am jucat în filmul ,,Lecție de viață pentru părinți,,video

  1. Ha ha ha. Cum poate o persoana care știe a folosi Internetul să nu facă deosebirea între ficțiune și realitate? Mai lipsea aruncatul cu roșii. Muhaha

  2. Pingback: Am fost intervievată la CATAN Show | Stela Botez

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.