Stela Botez – Bun îi vinul cel bălan Remix Fox Banger (official video/foto/versuri)

Piesa Bun îi vinul cel bălan, în original, a fost lansată anul trecut de Ziua Națională a Vinului, astfel, încât pe 1 octombrie a răsunat în casele, și căștile iubitorilor de folclor. Cântecul este însoțit și de un videoclip colorat prin care interpreta Stela Botez și producătorul video, Dinu Bubulici, au arătat cum se culege vinul și cum se servește la un picnic de fete frumoase îmbrăcate în ii naționale. De vizionat aici.

Timp de un an, cântecul s-a bucurat de succes la posturile de radio din țară, videoclipul a fost vizualizat pe youtube, iar Stela Botez și-a propus să aducă un suflu nou în repertoriul său. Și-a încredințat creația pe mâine talentatului DJ Fox Banger care a realizat Remix-ul Bun îi vinul cel bălan.

DSC_1216Îmi place muzica dance cu elemente de muzică tradițională și ascult colajele de remix-uri ale diferitor DJ. Nu consider o crimă să pui folclorul pe ritmuri moderne, or, doar printr-un remix realizat cu gust se poate păstra muzica neamului nostru în rândul tinerilor care nu ascultă folclor autentic. Personal, am mulți prieteni care ascultă dance cu elemente de folclor, însă muzica populară, nu. Și îmi dau foarte bine seama că nișa publicului de tineri poate fi atrasă prin piese pe gustul lor. Mereu mi-am dorit să stilizez cântecele mele populare, cântecele din repertoriul meu. Din dorința de a place tinerilor, i-am propus lui Andrei Vulpe, pe nume scenic Fox Banger, să remixeze piesa Bun îi vinul cel bălan, iar el a fost deschis spre colaborare și iată că reușim să aducem în dar de Ziua Națională a Vinului, remix-ul piesei cu videoclip. Sperăm să placă publicului.

DSC_1229Iată ce spune și Andrei Vulpe alias Fox Banger: ,,De mic sunt legat de muzica folclorică și de alte stiluri, de aceea, inspirația pentru a prelucra cântecul Bun îi vinul cel bălan cu elemente electronice mi-a venit în procesul de lucru asupra piesei. Am realizat remix-ul destul de repede, timp de o zi era gata. Acest produs muzical este prima mea experiență de genul și sper că nu ultima pentru că melodiile folclorice remixate sunt bine primite de public și cred că au un viitor bun la noi. Asta am observat eu din experința mea de a mixa în diferite cluburi și localuri din capitală, chiar dacă unii dintre DJ sunt sceptici față de remix-urile populare, ele se bucură de succes,,

DSC_1278Bun îi vinul cel bălan Remix de Fox Banger și videoclipul produs de Dinu Bubulici sunt lansate pentru Zilele Naționale a Vinului, la 7 octombrie 2017, pe canalul meu de youtube, acolo unde aveți posibilitatea să comentați dacă vă place și să distribuți piesa pentru repeat.

DSC_1221DSC_1224DSC_1227DSC_1234DSC_1249DSC_1259DSC_1265DSC_1275DSC_1280Foto/video: Dinu Bubulici

Bun îi vinul cel bălan
Când te poartă prin harman
Da-i mai bun acela roș
Tras la teasc de al meu moș
Strig: Bun îi vinul cel bălan
Când te poartă prin harman

Bun îi vinul de băut
Cu omul cel cunoscut
Dar cu cel necunoscut
Ți se face nod în gât
Strig: Bun îi vinul de băut
Cu omul cel cunoscut

Struguraș bobițe dulci
Gustă, să nu te usuci
Struguraș bobițe moi
Bun îi vinul de la noi
Strig: : Bun îi vinul cel bălan
Când te poartă prin harman

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.