Tu, femeie puternică, trebuie să lupți cu tine însăți

Cel mai mult suferim atunci când ne jignește bărbatul pe care îl placem. Tu depui efort, tu depui suflet, depui sentiment în atitudinea pe care o ai față de bărbatul care îți place. Tu îți pui speranțe în el, tu îți pui încrederea ta în el, tu îl crezi bărbat adevărat. Tu îl vezi ca pe unul original, unic și doar al tău. Și când colo, el nu are aceeași atitudine față de tine. Te desconsideră, te jignește, te pune într-o oală cu femeile ușoare care nu pun preț pe sentimente. Și atunci, tu te simți umilită, deznădăjduită și jignită. Asta e cel mai dureros, poate mai dureros decât dacă te-ar înșela. 

Când iubești sau ești atrasă de un bărbat, ai face orice ca să-l cucerești, ca să-l ai alături și deseori pierzi mult timp așteptând un miracol, un răspuns reciproc. Dacă un bărbat simte la fel, atunci el te va alege pe tine în fiecare zi și va face tot posibilul ca să fie cât mai mult timp cu tine. Bărbatul potrivit te simte și te înțelege dintr-o privire, dintr-un cuvânt. Bărbatul nepotrivit nici măcar nu pricepe ce i se întâmplă, nu vrea să vadă semnele tale care arată că îl placi, nu vrea să te înțeleagă, nu se complică. Nu poți tu, femeie, să obligi un bărbat să te iubească la fel cum o faci. Dacă crezi că merită, luptă pentru el, dacă nu, atunci nu-ți pierde demnitatea. Nu te înjosi în fața nimănui. Bărbatul care vrea o femeie, nu o lasă să plece.  Când iubești, dar nu este reciproc, inima îți plânge și ai face orice pentru el, chiar dacă nu merită. Uneori îți este dor și îl ierți, alteori îl urăști. Doar timpul le vindecă pe toate. Tu, femeie puternică, trebuie să reziști și să lupți cu tine însăți.

Te doare pentru că bărbatul pe care îl placi nu este pe aceeași undă cu tine, ba mai mult decât atât, ți-a dat de înțeles că nu te respectă și că nu pune preț pe personalitatea ta, pe feminitatea și frumusețea ta. De ce nu te-a ales pe tine? Pentru că nu știe să iubească și nu te vede așa cum ești, ci te percepe ca pe toate celelalte. Dar tu ești altfel! Tu ai sentimente curate. Tu ești femeie puternică și valoroasă.

Și acuma, tu, femeie puternică, trebuie să lupți cu sentimentele tale. Nu-ți rămâne nimic altceva de făcut, decât să lupți cu tine însăți, ca să-l uiți, ca să-l scoți din minte, ca să-l scoți din inima și din viața ta, ca să faci abstracție de el chiar și atunci când este în prezența ta în anumite anturaje pe care le aveți în comun, fie că e vorba de cercul de amici, sau de servici, sau de alte anturaje.

Tu, femeie puternică, pune-l și pe el într-o oală cu alți bărbați pasageri prin viața ta, bărbați obișnuiți, bărbați foști, bărbați idioți și nesimțiți. Asta e greu cu adevărat, dar tu, fiindcă ești femeie puternică și demnă de sine, nu-ți permiți să fii călcată în picioare și atunci tu, trebuie să ai în jurul tău doar oameni care te respectă. Iar dacă el, acel bărbat pe care îl placi, nu te respectă și te desconsideră, atunci mai bine exclude-l din viața ta.
Nu-ți face rău cu mâna ta. Să-l arunci la gunoi, poate e urât spus pentru că el poate rămânea o cunoștință bună cu care te vei întâlni peste ani și măcar ,,bună ziua,, să vă spuneți unul altuia. Atât. Nici un fel de sentiment sau resentiment, nici un fel de emoție pentru că nu merită, pentru că el te-a jignit, pentru că el nu a apreciat femeia din tine.

Apreciază tu femeia din tine și atunci, tu, respectându-te și izolând oamenii care nu-ți trebuiesc și care îți fac rău, te vei simți bine. Ai grijă de tine, femeie, și nu lăsa pe nici un băietan să-ți încurce viața, să ți-o păteze. Nu lăsa pe nici unul. Exclude-l din viața ta, ferește-te de el, pur și simplu ocolește-l. Nu lupta cu el că tu nu ești bărbat, tu ești femeie. Pur și simplu ocolește-l și atunci el singur, încet, încet, o să dispară din viața ta. Bărbatul pe care îl placi, dar care nu te respect, o să dispară din viața ta, doar lasă-l, uită-l pentru că el dacă te-a jignit, înseamnă că nu este al tău.

Dacă ești femeie puternică, atunci tu pui preț pe respect și iubire. Dacă ești doar o femeie frumoasă, pentru tine contează banii și luxul, atunci nu ai de ce să suferi. În oricare din cele două cazuri, trebuie să mergi mai departe prin viață și o trăiești așa cum dorești alegând oamenii cu care interacționezi, alegând bărbații.

Găsește acel bărbat care să te facă să zâmbești, care să te facă fericită, care să îți vorbească cu respect și să aibă încredere în tine. Găsește bărbatul care te va trata ca pe o doamnă, care își va împărtăși cu tine succesul sau insuccesul, care va fi sincer și natural cu tine, dar și cu el însuși. Găsește bărbatul de la care ai ce învăța.

Tu, femeie puternică trebuie să lupți cu tine însăți și să nu ai regrete dacă ai iubit un bărbat și nu a fost reciproc. Tu vei mai avea parte de iubire pentru că ești tânără și frumoasă. Nu îți plânge de milă și nu pierde timpul cu nopți în care suferi cu nasul în pernă. Bea ceva și crează-ți stare de bine prin activități care îți plac. Mergi într-o călătorie, ieși cu fetele, mergi la salon, cumpără-ți o rochie nouă sau un ruj roșu, dansează, fă ceea ce îți oferă energie pozitivă.  După ploi întotdeauna iese soarele. Tu, femeie puternică, trebuie să lupți cu tine însăți și să te ridici ca să mergi mai departe pe drumul tău!

 

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “Tu, femeie puternică, trebuie să lupți cu tine însăți

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.