Lansez 3 Colinde Pascale în semn de recunoștință

Simbolic sau nu, dar perioada Paștilor 2017, începând cu postul și continuând până la sărbătorile pascale propriu-zise, mi-au adus mari schimbări în viață și sunt fericită. În semn de recunoștință, lansez încă 3 colinde pascale.

17814602_1286733844744337_6084315926751080981_o

 

Din vechi timpuri se spune că de Paști e bine să te înoiești cu ceva. Buneii noștri îmbrăcau haine noi la slujba de înviere de la biserica din sat. Nu obișnuiam până acum să îmi cumpăr lucruri noi la Paști, dar anul acesta am făcut o cumpărătură mare care poate recupera anii precedenți. M-am mutat la cuibușorul meu în care este mult soare și energie frumoasă. Ce poate fi mai bine decât atunci când ai unde să te întorci acasă? 🙂

IMG_1185

 

Încă nu erau bine despachetate bagajele, că am și avut în ospeție televiziunea Moldova 1 cu care am filmat un reportaj împreună cu Mihaela Cîrnov. Și nu un reportaj simplu, ci cu tematica vopsitului ouălor de Paști. Urmăriți vineri, 14 aprilie la 22:00 pe Moldova1.

 

În semn de recunoștință pentru tot ce mi-a oferit Dumnezeu în această perioadă, am decis să lansez trei cântece pascale. Ele vor ajuta oamenii să savureze din plin atmosfera Paștilor, îi vor face mai buni, mai conștienți și mai recunoscători. Toate colindele pascale din repertoriul meu fac parte din proiectul Fata cu cobza, or așa mi se pare mie că sună mai natural.
1.Eu pentru voi murii este cântec preluat din culegerea Pentru tine Doamne, de folcloristul Andrei Tamazlîcaru. Textul și melodia sunt populare.

2.Iartă-mă, o Doamne este colind pascal auzit la interpretul și profesorul Marin Ganciu. Cu siguranță acest cântec a fost cântat în familia dumnealui și este unul transmis din generație în generație acolo în Basarabia de Sud, zona Ismail.

3.Trimite-ne, Doamne, o ploaie cu stele este cover după Petre Teodorovici care a depus mult suflet pentru acest cântec, fiind autorul textului și a melodiei. M-a sensibilizat mesajul și am decis să îl cât și eu, mai ales că se potrivește bine cu perioada aceasta pascală.

Pentru că vreau ca oamenii să fie mai buni, să se iubească, să trăiască în pace și smerenie fiind recunoscători pentru tot ceea ce le oferă viața. Haideți să ne bucurăm de lucrurile mărunte pentru că ele sunt esențiale în viață! Sărbători de Paști cu bine!

Advertisements

One comment on “Lansez 3 Colinde Pascale în semn de recunoștință

  1. Pingback: 3 colinde pascale: asta ne aduce în dat Stela Botez, în Săptămâna Patimilor (AUDIO) | ea.md

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s