Nu astepta să te facă el fericită. Bărbatul ideal din visurile tale…

Încep prin a-ți scrie că  propriile experiențe ne fac să fim mai bogate în cunoștințe, mai puternice, mai flexibile. Propriile tale experiențe, draga mea, te fac femeie independentă. Tu poți orice, doar să vrei, doar să nu-ți fie lene, doar să nu aștepți ca el să facă pentru tine totul. Nu aștepta să te facă el fericită! Bărbatul ideal din visurile tale. Pff…mor de râs pentru că el nu există! 😀

Unele femei sunt ființe leneșe și caută doar zone de confort în care să se aciueze și să nu facă nimic. În zona de confort nu se dezvoltă nimeni. Ele așteaptă să găsească un bărbat care să le facă fericite. Ele așteaptă un bărbat care să le ofere siguranță, protecție și stabilitate. De fapt, femeile care caută astfel de bărbați, își doresc degradarea, pentru că un om care nu face nimic, moare.

Siguranța este atunci când bărbatul a murit, pentru că atunci se știe exact unde este el, adică în cimitir. Și nici atunci femeia nu este fericită… Ce înseamnă să aștepți un bărbat care oferă siguranță dacă totul în lumea asta oscilează, totu-i relativ și nesigur, totul trece dintr-o stare în alta? Tocmai bărbatul este supus unui grad mai înalt de nesiguranță. El intră în conexiune directă cu Universul, și nu femeia! El nu este sigur dacă până diseară va trăi și în același timp, trebuie să ofere siguranță femeii, ca ea să trăiască bine. Cum? Nu cere imposibilul! De ce nu îți faci tu siguranță în viață? Câtuși de puțină siguranță feminină.

Protecția este, probabil, cel mai ușor lucru pe care-l poate oferi bărbatul pentru că el are asta în sânge. Așa este creat, să protejeze femeia, să o apere cum poate. Nu contează dacă este bogat sau sărac. Dar și aici, femeia trebuie să aibă un plan B. Autoprotecția este cel mai bun scut.

Stabilitatea este însăși mereu instabilă. Maximă stabilitate vei avea atunci când vei muri. Noi suntem femei instabile inclusiv  mintal și afectiv. Cum să cerem stabilitate de la un bărbat dacă el de fire are un grad de afecțiune mult mai scăzut decât cel al femeii?

Așadar, draga mea, nu fi leneșă și nu aștepta să decidă bărbatul pentru tine cum trebuie să-ți trăiești viața. Tu poți orice, doar să vrei, doar să nu aștepți ca el să facă pentru tine totul. Încearcă să îți construiești siguranță, protecție și stabilitate. Nu te teme să greșești. E mai bine să greșești decât să nu faci nimic. Greșelile se iartă, iar lenea, nici măcar tu nu ți-o ierți! Nu aștepta bărbatul ideal, caută-l pe cel cu care te vei completa, cu care te vei dezvolta, cu care vei costrui, cu care vei fi liberă să trăiești așa cum îți dorești! Nu aștepta să te facă el fericită! Fericirea ta depinde de tine, femeie!

Foto: Ion Pleș Alexandru

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “Nu astepta să te facă el fericită. Bărbatul ideal din visurile tale…

  1. Pingback: Stela Botez, despre bărbatul ideal: „Mor de râs, pentru că el nu există” | ea.md

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.