Pe drumul perfecțiunii 2016

Cu siguranță fiecare dintre voi, la sfârșit de an, își face niște analize, recalcule, meditații asupra anului care a trecut și asupra a ceea ce a fost realizat cu succes sau cu mai puțin succes. Eu asta fac la fiecare sfârșit de decembrie, înainte de a-mi planifica noul an din viață. Într-adevăr, mă așteptam să fie un an de răscruce, cu schimbări mari și importante în viața mea, nu știu, pe plan profesional sau personal, dar cert este că mi se arătau. A fost însă un an foarte bun în care am pășit, ca de obicei, pas cu pas, dar sigur.

Schimbările pe plan profesional n-au întârziat să apară chiar de la începutul lui 2016, din februarie, și au fost multe uși deschise, colaborări, cunoștințe noi, prietenii care mă ajută și contribuie la creșterea mea în carieră. Totul a început de la Dragobete, când am lansat piesa cu videoclipul Cine joacă două fete. În rolul a 2 personaje diferite am jucat alături de Guz, iar presa online a plăcut mult produsul muzical popular cu elemente de modern.
A urmat luna martie cu lansare dublă de 1 și 8 martie, de Mărțișor și Ziua Internațională a Femeii. Primăvara a fost marcată de cântecele folclorice Primăvară, primăvară și Să trăiască măica din proiectul Fata cu cobza.
De Sfintele sărbători de Paști am ales să cânt cu cobza colindul pascal Golgota, unul cutremurător de dramatic, încât îmi dă fiori de fiecare dată cânt îl cât sau îl ascult.
Tot în luna mai am colaborat cu Kapushon pentru piesa sa de invitație la concert Orașul lui Davinci. Aici mi-am arătat abilitățile de back vocalistă și actriță în videoclipul piesei.
Și pentru copilași am pregătit un cântecel cu videoclip. Pupăza din tei, după Amintiri din copilărie de Ion Creangă, cartea cu care am crescut, a fost pusă pe sunete de voce și cobza, iar videoclipul poartă secvență din spectacolul ,,Cu jăratecul pe buze,, din repertoriul Teatrului B.P.Hasdeu de la Cahul.
În iulie am lansat Buna seara oameni buni, alături de mai mulți actori și dansatori care au colorat videoclipul acestui cântec.
Toamna când se culeg strugurii și se dă cep la butoaie, eu am venit în fața publicului cu cântecul și videoclipul Bun îi vinul cel bălan. Am făcut lansarea de Ziua națională a Vinului și am promovat-o prin campania Cadoul de toamnă alături de partenerul Vinăria din Vale, cadou care a fost dăruit cu drag celor mai receptivi și talentați jurnaliști care promovează proiectele mele muzicale.
La sfârșit de noiembrie, atunci când aveau loc alegerile prezidențiale tensionate, m-am grăbit să lansez Cântă puiul cucului – cântec popular patriotic despre neamul nostru românesc, limbă și rădăcini strămoșești.
Ultima realizare din 2016 a fost piesa Cine cântă iarăși pe la sate alături de același prieten bun, Kapushon. Videoclipul a fost filmat de către regizorul Victor Pietraru și a stârnit emoții durute în sufletele tuturor oamenilor. O țară întreagă a plâns, iar piesa și videoclipul a adunat număr record de vizualizări pe youtube.
În 2016 am fost înclusă în Top 10 muzică populară la radio Noroc și la Noroc tv, cu cântecul și videoclipul Drag mi-a fost întotdeauna, cel pe care l-am interpretat și la concertul de gală a topului – Potcoava de Aur. Revista Aquarelle mi-a adus locul 3 în Topul Femeile Anului 2016 la categoria muzică, iar recent și revista Vip Magazin m-a inclus la categoria showbizz din Top Omul Anului 2016, apropo, aici se mai poate de votat încă.

Așadar, anul 2016, mi-a adus 8 piese noi, 4 dintre care au videoclipuri, logoul Stela Botez, 44 de concerte, 29 nunți/cumetrii/corporative, 49 apariții radio și tv, 92 de apariții în presa online și 4 topuri.

2016 mi-a mai oferit încă un ,,copil,, pe nume Fii popular – este revista online de folclor pe care am fondat-o cu intenția frumoasă de a promova interpreții de muzică populară și tot ceea ce înseamnă folclor, precum și îmbinarea vieții moderne cu elemente de tradițional.

Despre schimbările pe plan personal, care și-au făcut apariția tot în februarie, chiar dacă le intuiam, mă temeam de ele și….vorba aia: De ce te temi, peste aceea dai. Așa și eu am pățit, m-a luat pe nepregătite, m-a lovit atunci când eu ziceam: Nu, eu nu, nu că nu e timpul, nu că e devreme, nu că eu am anumite principii! Pe naiba! Nu ai de unde să știi ce-ți rezervă viața, pe cine întâlnești și ce îți dictează inima. Este vorba despre Cineva care m-a inspirat să dau frâu liber unui nou proiect care stă în mintea și în inima mea încă din 2012. Pe atunci am trăit senzații de nedescris care au născut câteva cântece. A urmat o perioadă de pauză sentimentală și dezmăț trupesc, după care a devenit plictisitor, s-a așezat liniștea și a apărut acel care a stârnit din nou simțurile. Abia acum, vocea mea interioară spune că e timpul să mă dezgolesc de cuvinte cântate prin lacrimi. Proiectul urmează în 2017.

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “Pe drumul perfecțiunii 2016

  1. Pingback: Primul meu Turneu – turneul național de colinde 2016 alături de Aurel Moldoveanu.VIDEO | Stela Botez

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.