Stela Botez – Cântă puiul cucului (official video-lyrics/foto/versuri)

Probabil artistului îi este mai ușor să-și exprime gândurile, el o face prin artă. El pur și simplu o face, iar prin asta este puternic și poate influiența opinia altor oameni. Asta am îndrăznit să fac și eu într-un moment de răscruce pentru țara mea și pentru neamul meu românesc. Dar…rezultatul a ieșit altul…

Muzică – Ioan Cobâlă; versuri – Margarela Clipa; orchestrație – Corneliu Botgros; acompaniament – Orchestra Lăutarii; fotografii – Ion Pleș Alexandru; imagine cover – Dinu Bubulici; video lyrics – Liviu Parfeni. Toți acești oameni au depus suflet întru realizarea acestui material muzical pentru că ei simt românește, pentru că lor le pasă de neamul lor, pentru că ei iubesc românește!

15-cu-logou

Din start acest cântec a fost programat în capul meu să fie lansat de 1 decembrie, de Ziua Națională a României. Alegerile prezidențiale însă, au venit mai devreme, în 30 octombrie turul întâi și în 13 noiembrie turul decisiv și cel mai important. În pofida ritmului alert de viață pe care-l am, am forțat lucrurile și oamenii care au muncit la acest cântec astfel încât am pregătit cu toții acest material în timp record, pe nedormite, pe nemâncate, doar ca să reușesc să încarc pe canalul meu de youtube piesa patriotică.
De m-ar fi văzut vineva cum încărcam video-ul pe youtube în mașină, din mers, în drum spre Cahul unde urma să votez! Numai șoferul săracul știe cât timp a suportat în fața ochilor lui lumina leptop-ului meu fără să-mi zică nimic. Toată lumea știa cât de importantă este această lansare de urgență în ziua aceea de 13 noiembrie, când urma să ne decidem soarta prin vot.

1-cu-logouPoate sunt nebună, dar am reușit! Mi-am dorit foarte mult să influiențez votul oamenilor. Mi-am dorit mult să le spun încă o dată în plus despre cine suntem, încotro trebuie să mergem, ce limbă vorbim, pe cine avem ca frați și care ne sunt rădăcinile adevărate! A fost cu impact bun cântecul, nu și rezultatele alegerilor prezidențiale care au fost fraudate….a câștigat candidatul pro-rus, și nici măcar nu vreau să-i scriu numele pe blogul meu…nu recunosc acest președinte!

3-cu-logouAcum este 1 decembrie, sărbătoare în inimile tuturor românilor. Noi trebuie să ne ținem strâns uniți, împreună, ca frații! Noi trebuie să ne urmăm valorile, să le promovăm și să ne mândrim cu sângele care ne curge prin vene. De aceea, personal, trăiesc cu mândrie sărbătoarea națională a neamului meu și dedic acestui eveniment, cântecul Cântă puiul cucului!

Mă mândresc că sunt româncă moldoveancă basarabeancă! La mulți ani români! La mulți ani România și Republica Moldova alăturea!

7-cu-logou

14-cu-logou13-cu-logou12-cu-logou11-cu-logou10-cu-logou9-cu-logou8-cu-logou6-cu-logou5-cu-logou4-cu-logou2-cu-logou

Colo-n frunza codrului măi
Cântă puiul cucului măi
Tot cu dor și de noroc măi
Cântă că îl arde-un foc măi
Și pe crengi se tot înalță
Cântă să-l audă frații

Câte-o fost, câte-o trecut măi
Pe noi toate ne-o durut măi
Dară nu ne-o-nstrăinat măi
Că Dumnezeu o lăsat măi
Apa apă, vinul vin măi
Ce-i din sînge, nu-i străin măi

Doamne sfinte, să nu lăși măi
Ca din frați să fin răzeși măi
Că Prutu-i punde cu flori măi
Pentru frați, pentru surori măi
Făcută ca să unească
Mândra țară strămășească

Hai români, să fim ca frații
Și uniți cum sunt Carpații
Dintr-o zare-n altă zare
De la Nistru pîn la mare
Să trăim pe-acest pământ măi
Cum o vrut Ștfan cel Sfânt măi
La un loc cu toți ne-om strânge
Că sântem de-un neam și-un sânge.

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.