Vreau PACE în lumea întreagă!!!

Tot mai des se întâmplă atentate teroriste pe teritoriul diferitor țări…tot mai mulți oameni mor…tot mai puțini copiii se nasc…tot mai puține legi constructive se implimentează astfel încât viața pe pământ devine o joacă a cuiva, a nu știu cui…

De fiecare dată când știrile informează despre o nouă tragedie, mi se face pielea de găină și îmi apare în amintire momentul acela când la școală, în clasele primare în special, se vorbea despre pacea din lume, era promovată ideea de egalitate între popoare, noi eram numiți copii ai pământului, iar atunci când ne felicitam, eram învățați să ne dorim și să urăm Pace!

În cărțile alea vechi sovietice, cu imagini desenate frumos (pentru desene le răsfoiam mai mult) se promova pacea între popoare, și aici URSS avea în vedere cele 15 țări surori membre. Tot așa și UE vine cu o sumedenie de proiecte și acțiuni care adună popoarele la un loc, unește oamenii de diferite naționalități, împrietenește țările și oamenii de diferite religii chiar. Însă….pădure fără uscături nu există…se găsesc rău-făcători care să arunce o bombă, sau să folosească arma împotriva oamenilor nevinovați, sau să dea foc la ceva, sau să violeze o femeie….

Vreau PACE!!! Vreau pace între oameni, între țări, între politicieni, între sisteme, între tot! Vreau PACE și mă simp un copil care nu poate face nimic decât să își dorească, să viseze la cerul senin deasuprea ochilor larg deschiși. Vreau PACE și mă simt un om care ar vrea să ajute, dar nu poate decât să fie cu gândul alături de cei cu două mâini și două picioare. Vreau PACE și încerc să fac doar lucruri bune pentru că sunt conștientă de faptul că PACEA este noi înșine, iar lumea se poate schimba începând de acum, de la mine, de la ceea ce fac și ce spun! PACE!

La France 2008 211

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.