PREMIERĂ! De Ziua Copilului vin în dar cu NOUL cântec și videoclip ”Pupăza din tei”.VIDEO

Astăzi, de Ziua Copilului, aduc în dar micuților, dar și adulților care păstrează sufletul copilăresc, cântecul ”Pupăza din tei”.

Versurile scrise de Ion Vicol descriu aventura lui Nică din ”Amintiri din copilărie” de Ion Creangă. Melodia cântecului este populară. ”Pupăza din tei” este interpretat voce-cobză și face parte din proiectul Fata cu cobza.

Am filmat și un videoclip la melodia respectivă în colaborare cu Teatrul Republican ”B.P.Hasdeu” din Cahul, întrucât, în repertoriul teatrului, secvența ”Pupăza din tei” este o scenă din spectacolul ”Cu jăratecul pe buze” în regia lui Gheorghe Mîndru. Filmările au avut loc pe scena Teatrului cahulean. Jocul extraordinar al actorilor talentați a dat viață cântecului, astfel încât fiecare dintre noi își amintește cu drag de sfătosul bunic din Humulești, Ion Creangă. Așadar adresez un mare Mulțumesc actorilor Oleg Mereoară, Constantin Mocanu, Maria Ciobănică, Viorica Leonte, Mihai Țăruș, Cezara Petrioglu, Nadia Donea, Diana Mititelu.

Producătorul video este Dinu Bubulici, cel care lucrează cu mine și îmi suportă toare capriciile artistice 🙂

Eu am crescut cu poveștile lui Ion Creangă. Citeam ”Amintiri din copilărie” aproape în fiecare vacanță de vară. Astăzi îmi amintesc cu drag de copilăria mea și purtând copilul în suflet până în prezent, îmi face o deosebită plăcere să cânt și pentru copii.

Cu siguranță copilașii vor îndrăgi cântecelul ”Pupăza din tei” pentru că ei știu povestea cu același nume din ”Amintiri din copilărie” de Ion Creangă.

În premieră, am interpretat acest cântec astăzi la evenimentul ”O poveste în dar de Ziua Copilului de la Stela Popa” pentru elevii de la Liceul tehnologic pentru copii cu vederea slabă din Chişinău care au avut parte de o sărbătoare deosebită. Au venit la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, în Sala Picilor și s-au întâlnit cu tânăra scriitoare Stela Popa, autoarea cărţii „Semincioara fermecată”, precum și alți colaboratori ai proeiectului Carte și CD audio ”Semincioara Fermecată”. Înterpretând în fața copiilor, mi-am dat seama că ei deja știu cuvintele pe de rost și asta mă bucură enorm! Asta înseamnă că munca mea pentru  piesa și videoclipului ”Pupăza din tei” nu este în zadar!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s