Golgota – cadoul meu de Paști pentru tine (foto.audio)

E miezul nopții, e joi în câteva minute și eu acum lansez colindul pascal ”Golgota” în ajunul Sărbătorilor de Paști. Joia Mare din săptămâna patimilor este momentul potrivit pentru câteva clipe de reculegere, pentru recunoștință și îndurare, măcar atât cât durează priceasna.

”Golgota” este culeasă din sudul Basarabiei, din satul Averescu, regiunea Ismail în anul 1930. Colindul Pascal este interpretat voce-cobză și face parte din proiectul Fata cu cobza.

Cântecul se studiază în cadrul ansamblului vocal-instrumental Țărăncuța al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, acolo unde mi-am făcut studiile muzicale superioare. Atunci când am descoperit acest cântec, mi-am dorit foarte mult să-l includ în repertoriul meu pentru că îmi inspiră liniște sufletească. Pentru mine, sărbătorile pascale înseamnă familie și de aceea, voi petrece Paștile și Blajinii acasă la Cahul și în satul de baștină, Pleșeni.

Aduc în dar de Paști acest frumos colind pentru toți creștinii și îl însoțesc cu mesajul: ”Fie ca sfintele sărbători de Paști să vă aducă cozonaci pe masă, ouă în coș, familia aproape de sufletele voastre, lumină în viață și binecuvântare. Sărbători de Paști cu bine! Hristos a Înviat!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s