Lansare Dublă!(foto.audio)”O cânt pe măica primăvara”

La început de primăvară și în ajunul sărbătorii de 8 Martie vă aduc în dar două cântece folclorice înterpretate cu cobza.

O cânt pe măica, așa cum se rostește la mine în sat cuvântul mama, primăvara. Or primăvara, femeile au ales să declare Ziua Internațională a femeii – 8 Martie – simbolic fiind trezirea la viață a naturii și a viețuitoarelor. Pentru că Mama este cea care dă suflare noii vieți ca și Primăvara care este un nou început pentru univers. Pentru că Mama este cea mai scumpă ființă de pe pământ care merită cântată. Pentru că Mama este Femeie…

Cele două cântece sunt folclorice, preluate din culegeri de folclor, învățate încă de pe băncile AMTAP, prelucrate la cobză împreună cu profesorul Victor Botnaru și trecute prin sufletul meu în varianta proprie de interpretare.

”Primăvară, primăvară” este cântecelul dedicat acestui anotimp frumos și mult așteptat de toată suflarea.

”Să trăiască măica” este un cântec vechi dedicat mamei care are mai multe variante de interpretare. Una dintre acestea este cea a formației Ethnos în care cântau cândva Zinaida Bolboceanu, Maria Stoianov și Luminița Stoianov. Astăzi, am îndrăznit să cânt și eu acest cântec în prelucrare proprie.

Această Dublă Lansare de cântece folclorice din proiectul meu ”Fata cu cobza”, vreau să fie cadoul din partea mea pentru toate femeile și sufletele primăvăratice!

Audiție plăcută!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s