Ce faci în 2016? Cât de eficient este planificarea strategică și cât de mult te ajută agenda zilnică.

La răscrucea dintre ani, mi-am creat obișnuința să fac o analiză a anului vechi și imediat mă pun pe proiectat activitățile pentru anul nou. Tu la fel faci? Eu știu exact ce voi face în 2016 pentru că mi-am scris o listă de scopuri bine definite pe care intenționez să le realizez pe parcursul anului. Varianta ideală este atunci când îmi planific o treabă anumită într-o zi anumită, și crede-mă are un efect foarte bun, e ca o însărcinare pe care ți-o pui tu ție însuți și trebuie s-o îndeplinești obligatoriu, de altfel….nota 2, ca la școală.
IMG_0731Pentru că pot fi mai organizată, pentru că nu uit nimic din ceea ce am de făcut, or ”ce scrii cu penița, nu tai cu bărdița”. Le reușesc pe toate doar atunci când mi le programez. Ah, și de câte ori am uitat să fac anumite chestii din cauza că pur și simplu mi-a scăpat acea treabă. Și cât de rău îmi părea despre acea eroare de memorie. Și uite că mi-am învățat lecția de viață. Îmi proiectez tot ceea ce am de făcut, duc chiar o agendă zilnic pentru ca să nu uit ceva, Doamne ferește!

La fel poți face și tu. Ia o coală albă de hârtie și scrie lista dorințelor tale și toate obiectivele pe care ți le propui în 2016. Citeștele periodic dacă nu în fiecare zi această listă și acționează întru realizarea scopurilor tale. Nu aștepta să se întâmple de la sine, fă ceva! Iar la sfârșitul anului să vezi cât de fericit/fericită vei fi și vei zice în sinea ta: ”Bravo Eu!” Așa să te ajute Dumnezeu și propria voință!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.