Cine este femeia emancipată?

Dedic acest articol femeilor emancipate, femeilor deosebite care, prin contribuția lor, în  viața de familie și în cea profesională, în trecut și în prezent, au făcut ca femeia emancipată să fie ceea ce este astăzi. Portretele lor apar pe copertă și în revistele oamenilor de succes tocmai pentru a sugera femeilor de pretutindeni că nimic nu poate fi realizat fără dedicația fermă a celor care pur și simplu nu vor să cedeze.

Aceste femei, personal, mă inspiră, îmi insuflă încredere și le sunt recunoscătoare pentru eleganța, tăria de caracter și spiritul lor de deschizătoare de drumuri. Și totuși, cine este femeia emancipată?

Este femeia care, spre deosebire de bărbat, face tot ceea ce face el, doar că merge cu spatele pe tocuri.

Ea este sinceră, discretă și curajoasă. O femeie pe care nu o poate lua nimeni peste picior. O femeie care își urmează propriul drum și care decide singură ce este mai bine pentru ea. Femeia emancipată poate spune “nu” cererilor nerezonabile, își poate declara iubirea și poate ceda doar atunci când este în avantajul ei. Femeia emancipată nu trăiește după regulile scrise de cineva, ci după propria experiență de viață.

Emancipata este încăpăținată și perseverentă în ciuda șanselor mici sau mari pe care le are. Și de fapt, aceasta este esența emancipării. Mai presus de toate, emanciparea este ca o chemare la acțiune. Încetează să lenevești, fă ceva! Urmează-ți visul cel mai nebunesc! Mișcă-te așa cum îți dorești pe traiectoria pe care ai ales-o! În ciuda oricăror chinuri și piedici, emanciparea rămâne cea mai bună idee pe care o ai tu, femeie!

Femeia emancipată nu a devenit așa peste noapte. Emanciparea nu apare dintr-un manual, dintr-un seminar sau dintr-o cărticică explicativă. Emanciparea autentică este în interiorul fiecăreia dintre noi. Acest lucru nu înseamnă că “există emancipare în tine sau nu”, ci, mai degrabă, “dacă vrei acest lucru, trebuie sa-l cauți în tine”.

Femeia emancipată se simte bine cu ea însăși, dar și cu cei din jur, respectă sentimentele și drepturile altor oameni. Pentru ea, a pierde sau a câștiga devine neimportant în comparație cu faptul că se poate exprimă pe sine sau că poate alege singură pentru ea însăși. Este posibil să nu-și atingă scopurile întotdeauna, însă rezultatul nu este mereu la fel de important precum procesul în sine al afirmării propriei personalități. Și indiferent de faptul că femeia emancipată are ceva  pozitiv sau negativ să îți spună, o va face într-un asemenea mod, încât demnitatea ta va rămâne neatinsă și vei rămâne cu sentimente pozitive legate de lucrurile care ți le-am spus Ea, femeia emancipată, femeia făină.

Fii tu, fii emancipată!

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.