Protestul din PMAN

20150910_231656

Totul a început în duminica lui 6 septembrie. În Piața Marii Adunări Naționale au venit peste 100.000 de protestatari îndemnați și organizați de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr (DA) cu susținerea totală a Jurnal Tv.

Oamenii care au ieșit în stradă cer demisia guvernanților și a conducătorilor din Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova. Oamenii cer miliardul furat înapoi, cer țara furată înapoi…și aici apar mai multe opinii dintr-o parte care spun ca “țara” își are viitor doar alături de țara mamă România, deci care țară cerem? Nu ar trebui oare să cerem Unirea? Pe de altă parte, e foarte clar că această Unire dorită de unii nu se va întâmpla pentru că asta nu ar conveni politicienilor din RM și din România, dar nici Uniunea Europeană nu ar prefera ca România să fie un stat atât de mare și puternic precum ar fi în realitate. Deci, nici cei din Platforma DA nu cer Unire, ci doar Țara Înapoi! Ok, atunci haideți să facem țara asta mai bună împreună, haideți să ne schimbăm gândirea, stilul de viață, caracterul, haideți să pornim reformele de la noi înșine și să nu așteptăm să ne conducă  ca pe turma de oi niște tipi îmbrăcați la patru ace! Haideți să fim noi Țara!!!

Oamenii protestatari cer un trai decent acasă, cer salarii și pensii care să asigure venitul mediu, cer ieftiniri, cer miliardul furat, cer locuri de muncă acasă, cer justiție corectă…și aici iarăși vreau să remarc faptul că ar trebui de promovat mai mult ideea de comisie Europeană în justiția Republicii Moldova, comisie care să pună la rece pe toți acei care încalcă de nenumărate ori legile, să pună la rece oamenii corupți, fără a avea interese! Or, doar un procuror european poate face acest lucru și astfel putem scăpa de oligarhii hoți! Haideți să cerem DNA!!!

20150906_173234

Deja de 21 de zile (6-27 septembrie) oamenii protestează cu corturile pe PMAN în Orășelul Demnității, acolo unde au cort medical, cort bucătărie, sunt asigurați cu plapume, mâncare și băutură (NU alcool), doar ca să rămână pe noapte să protesteze. Bărbații neamului, cum îi numesc eu, și-au luat concediu de la serviciu și au decis să petreacă zilele de protest pe Piață. Oare cât vor mai sta acolo? Oare nu le este dor de gospodăriile lor, de familii? Au venit din toată țara, chiar și din Ținutul Codrii Tigheciului și din satele din Cahul au venit cu corturi…..și cu toate astea, guvernanții și parlamentarii nu întreprind absolut nimic, de parcă nimic nu se întâmplă în centrul capitalei, or, protestatarii au zis că vor rămâne în corturi până nu pleacă cei de la guvernare. Să fi apărut ambiția la poporul nostru într-atât de pronunțat, încât să reziste și să nu se dea bătuți? Respect pentru ei, dar…….

big-fotoreportaj-orasul-demnitatii-si-adevarului-o-adevarata-gospodarie-protestatarii-pastreaza-curatenia-ca-la-ei-acasa

……știe oare lumea cine stă în spatele Platformei DA? Cunoaște lumea personalitățile membrilor platformei și activitățile lor din trecut? Nici eu nu cunosc prea multe, dar vreau să vă îndemn să fim foarte atenți și să studiem un pic lucrurile înainte de a ne da cu părerea și de a ne alia cu cineva. Sunt sigură că acești membri ai Platformei DA sunt oameni care vor cu adevărat să schimbe ceva în țara asta și de aceea au organizat și mobilizat lumea, dar mai sunt sigură că ei sunt protejați de cineva, de către frații Țopa spre exemplu, cei doi frați care au fugit în Germania, care au conflicte de interese cu Vlad Plahotniuc, cei doi frați care sunt încă prieteni cu Vlad Filat, care la rândul său îl are ca dușman pe același Plahotniuc……Să fie asta o răzbunare a acestor băieți? Să fie oare împărțită Republica Moldova ca pe jucării? Nu știu, eu studiez problema asta……

Da, eu am ieșit în PMAN pe scenă și am cântat! Da, pentru că eu susțin protestatarii și organizatorii protestului. Da, eu am cântat pentru bărbații și femeile cu copii care trăiesc de 21 de zile pe Piață! Da, eu le-am vorbit, i-am încurajat și am purtat discurs pentru că și eu îmi doresc să trăiesc mai bine acasă, să am un salariu mai bun, să am părinții fericiți, să pot asigura viață frumoasă copiilor mei….dar nu am uitat să le spun oamenilor să nu uite cine suntem și de unde pornim. Am spus oamenilor adunați la Protest că Folclorul, Limba Română și sângele românesc sunt cele mai valoroase lucruri pe care le avem de la strămoșii noștri. Am spus oamenilor că noi călcăm pământ românesc și că Unirea este una din Soluții. Oamenii m-au aplaudat și au fost de acord cu mine! Deci, suntem noi mulți, dar nu chiar proști! Deșteaptă-te, frate!

FB_IMG_1442218570597

Acum, mai nou, au început să protesteze paralel și mai gălăgios, cum le este firea, cei din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Nostru, adică se ițesc capurile lui Igor Dodon și Renato Usatîi care sunt pro ruși, care au contribuit considerabil la vinderea țării, care promovează valorile rusești și care sunt finanțați totalmente de către Rusia lor mamă! Cu siguranță se pregătesc deja de alegerile la referendumul care se așteaptă a fi. Scuipându-i pe colegii lor de la guvernare, cei doi pro ruși vor manipula oamenii cu lozinci politice, asftel încât vor câștiga multe voturi mai ales de la ruși, ucraineni, evrei, găgăuzi, bulgari și moldovenii pro ruși. Platforma DA va trebui, din punct de vedere politico-legal, să formeze bloc electoral și participând la Referendum vor acumula voturile celor peste 100.000 de protestatari și mai bine. Deci, la Referendum vom avea partide de centru-dreapta(DA, PPEM, PNL etc) și partide de stânga(PSD, PCRM, PN etc), partidele de la guvernare, PD, PLDM și PL, e clar că nu vor acumula voturi, oamenii și-au pierdut încrederea în ei. Astfel, Republica Moldova va fi în continuare împărțită și jumulită așa cum a fost dintotdeauna…Dar sper că nu vor reuși partidele de stânga să iasă în față și vom avea la conducerea țării oameni sănătoși la cap și cu proiecte concrete pentru prosperitatea țării, așa cum sunt oamenii cu verticalitate din PPEM!!!

FB_IMG_1443375507892

Haideți să ne iubim patria, haideți să ne facem singuri acasă un trai mai bun, haideți să ne implicăm activ în societate, haideți să muncim, să creștem, să prosperăm, să învățăm de la cei care au succes! Schimbarea spre bine vine în primul rând de la tine!

 

One comment on “Protestul din PMAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s