Pictată în vin

Vasile Botnaru este jurnalist, pictor, om cu literă mare și nonconformist. Depune tot sufletul în ceea ce înseamnă Radio Europa Liberă și este cunoscut prin bogatele colecții de picturi în cafea și vin. Personal l-am admirat dintotdeanu și am ascultat cu mare atenție toate comentariile politice pe care le făcea la Pro Tv.

L-am admirat și admir în continuare originalitatea lucrărilor de pictură pe care le crează cu vin și cafea. Și nici măcar nu am visat vreodată că îl voi cunoaște personal într-un moment absolut neașteptat pentru mine și într-un loc absolut social. Simplu și în același timp inteligent la vorbă, cu stilul vestimentar deosebit și cu simțul umorului, mi-a trezit sentimentul de onoare că îl cunosc și că stă de vorbă cu mine! Nu am îndrăznit să mă laud descriindu-i cine sunt și cu ce mă ocup, ci l-am lăsat să mă descopere singur sugerându-i unde poate să mă găsească – pe net. Foarte plăcut surprinsă am fost atunci când am primit laude din partea dumnealui și o lucrare în vin. Mulțumesc domnule Vasile Botnaru!

Peste câțiva ani, când a venit momentul pentru Etnoroman ”Fata cu cobza” am vrut să leg cât mai frumos povestea cărții cu Fata cu cobza pictată în vin. Fiind inspirată de această ideie, am scris că Ion lucrează nu în acuarelă sau creion cum obișnuiesc toți pictorii, ci abordează o tehnică apartea, cea a maestrului Vasile Botnaru, pictura în vin și cafea. Iată dece, am ținut neapărat ca pe coperta cărții să fie această lucrare deosebită care cred că este un punct de atracție care stârnește curiozitatea cititorilor. Chiar am fost întrebată ce legătură are pictura asta cu cartea, iar răspunsul meu a fost îndemnul de a descoperi legătura citind povestea cărții.

001mic

11402748_10205564468808618_5398304926251875779_n

Dacă-ți place ceea ce fa, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.