Actrița din mine

Din copilărie admiram actrițele de film și îmi imaginam că este foarte interesant să intri în rolul diferitor oameni, să joci diferite personaje atât de bine încât să te creadă cu adevărat publicul spectator.  Parcă îmi doream să fiu și eu actriță când voi fi mare. 🙂 Apoi când am mers la teatru m-am gândit că e foarte grea meseria asta pentru că nu se fac duble ca la film….și am renunțat la ideea de actriță. Am zis: mă fac totuși cântăreață! 

Dintotdeauna am mers cu plăcere la teatru și am admirat actorii pentru talentul lor de a se deplasa într-o altă lume și de a transmite asta publicului, deplasându-l și pe el în lumea piesei de teatru. Fiind studentă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, am contactat foarte des cu colegii de la facultatea teatrală, am prietenit cu ei la căminul studențesc, am mers să-i susțin la examenele lor, iar apoi am mers la Teatru unde jucau în calitate de actori profesioniști angajați!!!

Eu, ca interpretă, sunt tot un fel de actriță atunci când cânt un cântec pentru că el are povestea lui și eu trebuie să-l interpretez așa încât să ajungă la inima publicului. De aceea, am avut mai multe încercări pentru a-mi dezvolta abilitățile actoricești mergând la cursuri de actorie la Dianna Rotaru, apoi la Atelierul de Teatru al  actorului Andrei Sochircă. Acolo, la Atelier m-am împrietenit cu domnul Andrei și el m-a cunoscut și ca interpretă de folclor.

baner + 5 cm_small

Peste un an a venit cu propunerea de a juca alături de el în piesa Povestea Omului. Eu am acceptat numai după ce am făcut cunoștință cu conținutul piesei. Poeziile ștrengare ale scriitorului român Ion Pribeagu m-au impresionat și am acceptat cu cea mai mare plăcere invitația de a juca teatru. Pentru mine actoria e o provocare!  O altă provocare pentru mine este și faptul că piesa include cântece în stil jazz, un gen muzical pe care eu nu l-am mai abordat niciodată, iar publicul nici atât că nu m-a văzut cântând jazz în română! 🙂

IMG_0682

Astfel, timp de o lună am pregătit piesa cu repetiții intense. Premiera spectacolului de revistă POVESTEA OMULUI a avut loc pe 15 și 23 februarie la Casa Actorului la Teatrul U.S.A. Publicul s-a grăbit să ajungă ca să savureze noul spectacol și a fost extrem de receptiv la fiecare poezie și cântec din piesă. Am primit ovații și aplauze, cuvinte de felicitare și aprecieri dintre cele mai frumoase 🙂 Mă laud acuma, dar așa a fost, iar majoritatea oamenilor au rămas plăcut surprinși să mă descopere în calitate de actriță! Mie însă, mi-a plăcut cel mai mult să joc și să cânt jazz alături de maestrul Andrei Sochircă care este și un profesor foarte bun, el m-a ajutat să joc cele 7 personaje diferite de sex feminin. Am trăit o experiență plăcută și neobișnuită pentru activitatea mea artistică, o experiență care îmi îmbogățește bagajul de proiecte artistice, o experiență din care am învățat să fiu mai degajată, mai sigură pe sine și mai îndrăzneață chiar! Cred că voi continua să joc! Dar de folclor nu mă las, Doamne ferește!!!

IMG_0723IMG_0745IMG_1771

Mulțumesc fotografului Mircea Zatușevschi pentru pozele sugestive!

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

2 comments on “Actrița din mine

  1. Pingback: La doctor – o nouă experiență teatrală | Stela Botez

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.