Lions Clubs International

Despre Lions am aflat pentru prima dată acum vreo doi ani chiar de la președintele de atunci al Lions Club Campus Chișinău, Vlad Pușca, prin intermediul prietenei mele de la Cahul, Silvia Lazari. Din start mi-a plăcut tot ce s-a povestit, dar m-am gândit că eu nu aș avea timp pentru astfel de activități, și încă caritabile…”mie nu-mi dă nimeni nimic” am gândit eu.

A trecut ceva timp și am văzut fotografii prin care am înțeles că Silvia devenise membră a clubului și atunci mi-am zis ”bravo fata…”. Apoi am observat mai multă lume cunoscută mie prin fotografiile postate de membrii Lions Club Campus Chișinău…..Până într-o zi când stând pe gânduri, simțeam că mă mănâncă pielea să fac și altceva decât muzică și brodat. Atunci mi-am adus aminte de acest club și am accesat pagina lor de facebook ca să le urmăresc activitatea. M-am gândit că vreau și eu să ajut pe cei mai puțin fericiți decât mine pentru că e un lucru frumos și benefic atât pentru mine, cât și pentru societatea în care trăiesc.

Atunci când ajuți pe cineva fără să ceri înapoi, Dumnezeu sau Universul îți dă și ție mai multă prosperitate, mai mulți bani, mai mult noroc. Pentru că atunci când oferim un leu cerșetorului, leul ăla îl oferim nouă înșine. Pentru că atunci când emani bunătate și faci lucruri oneste în lume, atragi către tine alți oameni mărinimoși care te ajută și pe tine întru realizarea proiectelor grandioase din viața ta. Pentru că și oamenii de afaceri donează bani celor săraci fără să spună lumii, ca să aibă spor la bani, la mai mulți bani. Pentru că atunci când oferi ceva celui de lângă tine, îți dai seama că tu ești bogat și fericit spre deosebire de el și simți în piept o profundă recunoștință pentru ceea ce îți oferă viața și Dumnezeu sau Universul, or Recunoștința este sentimentul care ne dă aripi spre a realiza mai multe scopuri pentru că avem cu ce!

lions club internationalAșadar, Organizatia Lions a luat nastere in 1917, in S.U.A., din initiativa unui om de afaceri – Melvin Jones, cel care a constituit primul club LIONS. Apoi, au apărut numeroase cluburi, in intreaga lume. Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de service prin voluntariat din lume. Scopul Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de comuniune între toţi oamenii în privinţa ajutorului umanitar prin intermediul voluntariatului, prin implicarea în comunitate şi  prin cooperare la toate nivelele atat naţionale cât şi internaţionale.

Membrii Lions Club Campus Chișinău sunt tineri care aleg noii membri în echipă cu multă rigoare și obiectivitate, de aceea am avut parte de un interviu care pe alocuri mi-a creat emoții, mai ales atunci când a trebuit să le explic Lions-ilor că eu nu voi putea să-mi dedic tot timpul clubului pentru că Muzica și toată activitatea mea artistică este pe primul și pe al doilea plan în viața mea. După mai multe întrebări și răspunsuri, cei din club au ales să mă primească în cercul lor de activitate de voluntariat. Sincer? Nu știam ce să fac, să mă bucur sau nu…era ca o haină care îmi plăcea la aspect, dar nu știam cum m-aș fi simțit dacă aș purta-o 🙂

10408517_767565963312583_2192477935421746994_n

În fine, în scurt timp am început să merg la ședințele clubului și câte puțin începea să-mi placă ceea ce se petrecea acolo. Am reușit să particip la  activități de donație de cadouri de Crăciun pentru copiii din Spitalul Oncologic din Chișinău și donație de haine familiilor nevoiașe din Sângera. Faptele mi-au trezit instant sentimentul de Recunoștință! Este bine să faci bine mai ales când ai alături niște oameni la fel de pozitivi și onești ca și tine, oameni care au același scop, oameni care au inima deschisă! Acești oameni sunt colegii mei de Lions Club, sunt tinerii care mi-au devenit prieteni, sunt suflete cu energie pozitivă. Cred că acest lucru este cel mai important într-o echipă!

10922678_766016906800822_8272005426059597305_n

toti

Sunt mândră că fac parte din Lions Club Chișinău!

20150122_173318

http://www.lionsclub.md/

https://www.facebook.com/lionsclubsmoldova?fref=ts

https://www.facebook.com/lionsclubchisinau?fref=ts

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.