Regele Brazilor de la Prundul Bârgăului

În perioada 15-17 august 2014 am avut ocazia să reprezint Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial din Chișinău, la Festivalul Internațional de Folclor ”Regele Brazilor” de la Prundul Bârgăului, județul Bistrița Năsăud, România.
În primul rând, am avut parte de o primire extraordinar de călduroasă din partea doamnei director al casei de cultură, doamna Ioana Suciu, care a fost sufletul acestui frumos festival. Și domnul primar Doru Crișan a fost foarte drăguț cu toată lumea venită la eveniment, mai ales cu reprezentanții Republicii Moldova, Ansamblul Folcloric al Colegiului de Medicină și Farmacie din Chișinău, ”Romanița” și eu, interpreta Stela Botez. Împreună cu primarul am făcut o excursie frumoasă la Lacul Colibița unde am respirat aerul curat al munților și ne-am umplut cu toții de sănătate și impresii plăcute de la această zonă extraordinară a țării. Iar cele 3 spectacole ale Festivalului au adus adevărată sărbătoare în sufletele bârgăuanilor care au venit cu mic și mare în centrul satului ca să admire artiștii interpreți și dansatori veniți din 7 țări ale lumii.

Eu am susținut un recital de folclor cu prietena mea, Cobza, interpretând cântecele ”Iese Lelea din bordei”, ”Balada Turcului”, ”Măi Ionel, când îi pleca”, ”Trag o brazdă, trag și două” și ”Bade, când te-ai însura”. O să mă întorc cu drag la Prundul Bârgăului de fiecare dată când voi fi invitată de acești oameni minunați.

Festivalul Internațional de Folclor ”Regele Brazilor”, Prundul Bârgăului, Bistrița 2014

Festivalul Internațional de Folclor ”Regele Brazilor”, Prundul Bârgăului, Bistrița 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.