9. Pe drumul perfecțiunii – 2010

La Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice am făcut cunoștință cu Cobza prin intermediul profesorului Victor Botnaru, m-am îndrăgostit de acest instrument și am hotărât să apar pe scenă însoțită de cobză, așa cred că mă deosebesc de celelalte interprete de folclor. Eram anul  întâi de studii, dar puteam deja să acompaniez câteva cântecele.

1. Botezul meu cu cobza a fost la Olimpiada de Arte ”Jocurile Delfice”, unde am participat la secția Canto Popular și am luat Medalia de Argint, pentru că nu posedam la perfecție cobza, dar am fost apreciată de către public și membrii juriului și asta m-a făcut să continui să studiez cobza și să combin vocea cu instrumentul.

2. Era vară și mă pregăteam să merg la o nouă ediție a Festivalului ”Dobroge, mândră grădină” din Constanța, acolo unde urma să fiu în calitate de membră a juriului. Am fost contactată de Silvia Zagoreanu, specialist pe folclor la Centrul Național de Creație populară, care mi-a propune să particip la Concursul Televizat ”3 Minute de Noroc” organizat de Noroc Media. Eu mi-am luat cobza și am cântat ”Stă moșneagul la butoi”
VIDEO AICI

Însă, am lipsit la decernarea premiilor pentru că eram în România, de aceea, Noroc Media, mi-a permis să mai particip la încă o ediție de ”3 Minute de Noroc”. De această dată am cântat ”Balada Turcului”
VIDEO AICI

Nu mai știu cine era juriul, dar țin minte sigur că am impresionat și i-am plăcut și directorului general Noroc Media. Am devenit câștigătoarea Concursului și premiul a fost în valoare de 1 cântec, videoclip și promovare intensă la Radio Noroc și Noroc Tv. Astfel, toată țara asculta ”Stă moșneagul la butoi” , produs Noroc Media 🙂

Pe atunci aveam deja imprimat cântecul ,,Am venit din nou acasă,, și domnul Bînzaru de la Noroc Media, a decis să îmi facă un cadou mai mult și am filmat împreună cu echipa de producție, videoclip și pentru această melodie care este reprezentativă pentru mine pentru că medolia și prima strofă sunt culese din satul meu de baștină, Pleșeni. Restul textului l-am adaptat eu din trăirile mele, or un artist trebuie să se regăsească în ceea ce cântă.

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.