4. Pe drumul perfecțiunii – 2005

Anul 2005 a fost un an greu pentru mine. Am avut foarte multe examene, la 2 școli deodată. Am absolvit cu brio Școala medie generală ”Mihai Eminescu” și Școala de Arte pentru copii ”Maria Cebotari”. Am susținut în total 7 examene de absolvire. Apoi a mai urmat un examen de admitere la studii medii de specialitate la Colegiul Industrial-Pedagogic din Cahul, la secția Arte, specializarea Instruire Muzicală.

Aceste examene mi-au luat aproape tot timpul și toată energia mea o depuneam pentru a le susține bine. Eu niciodată nu am coborât la note mai jos de 8! Nu se putea să nu am 9 și 10 sau chiar 10 pe linie! Rușine! Astfel a început o nouă viață cu noi studii, într-o instituție nouă, cu colegi și profesori noi, cu un regim de activitate total diferit decât cel de la școală. Dar de fapt, eu mi-am dorit la nebunie să studiez la Colegiul Republican de Muzică ”Ștefan Neaga”, chiar dacă nu eram decisă la care specialitate să merg? Canto Popular sau Dirijat Coral ? Cu toate astea, eu pregăteam cântecele necesare pentru examenul de admitere.

Iar spre finele anului, când m-am acomodat și eu cu tot ceea ce era nou pentru mine, am participat la Concursul Cahul Star! Condițiile concursului au fost ca fiecare concurent să interpreteze o piesă de estradă și alta populară. Eu dacă tot pregătisem o doină și câteva cântece populare pentru ”Ștefan Neaga”, am cântat în concurs doina ”S-a dus neica la pădure” acapella de Nicolae Sulac și piesa ”Ochii tăi” de Ana Maria. Spre mirarea mea, am impresionat foarte mult publicul și juriul cu această doină frumoasă, de atunci am înțeles că sunt o interpretă lirică și că ar trebui să acord mai multă atenție cântecelor populare, și anume doinelor și baladelor. Atunci în juriu a fost și colega mea Olia Țîra (deja lucra cu producătorul Serghei Orlov din 2004 și pregătea deja primul ei album). Anume Olia mi-a zis:”Uite, tu asta ar fi bine să cânți, folclorul ți se potrivește ca mănușa pe mână, ești înteresantă cu doina.” Știa Olia ce zice, chiar dacă e rusoaică și nu ascultă muzică populară. Deci, am luat Trofeul concursului, iar la următoarea ediție, am fost și eu membră a juriului!

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.