2. Pe drumul perfecțiunii – 2002

Eu consider ca perfecțiunea este procesul care cuprinde multe și multe activități, de la trezitul dis-de-dimineață pentru a exersa la instrument, pentru a învăța o poezie sau un cântec, exersarea zilnică a unei piese,  până la evoluarea pe scenă și primirea aplauzelor drept răsplată! Asta poate să o facă oricine vrea să cânte pe scenă, or eu dintotdeauna am tins spre scena mare! Ei, și pentru asta, am înțeles că trebuie să merg la concursurile muzicale și să câștig premii. Doar așa voi fi remarcată și voi lăsa impresii bune oamenilor care mă ascultă!

Am pornit la drum! Voi descrie toate concursurile prin care am trecut și care m-au format ca personalitate muzicală.

Festivalul Cântecelor Credinței și Iubirii ”Victoria 57” de la Cahul, ăsta fiind concursul despre care am scris în articolul anterior, concursul care mi-a fost Botezul pe scena Casei de Cultură din Cahul, scenă pe care am urcat alături de Svetlana Anatolievna la baian, iar eu cu vocea mea de clopoțel și cu accentul meu oribil, am cântat cele mai cunoscute cântece din timpul războiului sovietic. Dar am impresionat și am luat Premiul 1! (și un premiu bănesc care m-a motivat foarte mult…)

Festivalul de cântece pentru copii și tineret ”Ceata lui Pițigoi” de la Galați, România. A fost prima oară când am trecut hotarul în altă țară, a fost prima și ultima oară când am fost însoțită de mama, pentru că eram minoră, după aceea făceam procuri pe persoanele care mă însoțeau. A fost un concurs greu pentru mine pentru că erau atâțea copii!!! Și Doamne! Cum cântau copiii ceia! Eu eram disperată că nu voi câștiga nici un premiu și că voi cânta mai rău decât concurenții mei. Am avut foarte mari emoții pe scenă și îmi tremura vocea la începutul piesei ”Ochii tăi” de Ana Maria, dar până la urmă am cântat și am luat Premiul Special al Juriului, un premiu care mi-a adus multă bucurie și aveam cu ce mă lăuda! Iaca așa!

P.S. Vreau să menționez că în calitate de pedagog și îndrumător mi-a fost Svetlana Anatolievna, cea care avea de gând să mă ducă la cât mai multe concursuri, dar din păcate nu a reușit pentru că a plecat să locuiască la Moscova la fiul său, iar eu rămăsesem fără susținere…

Dacă-ți place ceea ce fac, susține-mă:

become_a_patron_button

One comment on “2. Pe drumul perfecțiunii – 2002

  1. Asa de frumos si placut…Sunt bucuros că orasul în care m-am nascut si crescut pana la maturitate are o însemnătate frumoasă în amintirea ta…Admirabil acest proiect „Drumul perfecţiuni”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.